Oppskrift: Delfiakake

Delfiakake

Delfiakake er en riktig smaksbombe. Denne hører med på kakebordet, og det beste er at den er rask å lage!

Delfiakake er en mektig klassiker som hører julen til!

Delfiakake er en mektig klassiker som hører julen til! Foto: Kim Holthe

Publisert Oppdatert

Delfiakake har god holdbarhet i kjøleskap, men kan også fryses.

(1 kake)

300 g mørk sjokolade, 55 %

6 ss kaffe

1½ pk. delfiafett

4 egg

4 ss sukker

1 pk. nougat

ca. 200 g marsipan

2 pk. gelétopper

Pynt:

sjokoladestjerner

gelétopper

Få flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:

Rosettbakkels fra Christiania

Deilige kokosmakroner

Lekre cupcakes

Marsipankuler med nougat

Kle en 1½ l stor, smurt form med stykker av matpapir eller folie.

Smelt sjokoladen i vannbad. Tilsett kaffe. Smelt delfiafettet over svak varme.

Visp eggedosis av egg og sukker. Tilsett sjokoladen og bland godt.

Tilsett litt og litt delfiafett under stadig omrøring. Visp godt til en jevn røre.

Legg røre lagvis i formen sammen med gelétopper, nougat og marsipan.

Sett gelétoppene på til slutt og strø over sjokoladestjerner på toppen.

Sett delfiakaken på et kaldt sted til den er stiv.

Samleside: Kaker fra Norsk Ukeblad

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning