Sukkerbrød:

5 egg

1 dl bjørkesøt eller 1¼ dl sukrin

130 g malte skåldede mandler (fullfett mandelmel)

3 ss fiberfin/Hi-Maize

1 ss potetmel eller maisenna

Fyll:

400 g jordbær, bringebær, blåbær eller en blanding

1 dl bjørkesøt eller 1¼ dl sukrin

5 dl kremfløte, ev. piskbar

erstatning

1 ss bjørkesøt eller sukrin

0,5 ts vaniljepulver

100 g hakkede valnøtter

Pynt:

noen hele bær

Sett ovnen på 160 grader. Pisk marengs stiv av eggehviter og søtning. Pass på at du ikke får så mye som én dråpe eggeplomme med. Det er luften i marengsen som hever kaken. Pisk eggeplommene til skum. Vend forsiktig eggeplommer, malte, skåldede mandler og Fiberfin i marengsen. Hell røren i en godt smurt form, 21 cm i diameter, og stek kaken i 35–40 minutter. Prøv forsiktig med en kakenål om den er ferdig. Det skal ikke sitte røre igjen på pinnen. Det er viktig at kaken blir helt gjennomstekt, hvis ikke faller den lett sammen. Legg gjerne et stykke matpapir over hvis den holder på å bli brun. Avkjøl kaken i formen.

Del sukkerbrødet i to. Bruker du tinte bær, trenger du ikke dynke kaken. Bruker du friske bær, dynker du bunnen med litt sukkerfri eplesaft eller Mozell light.

Fyll: Rør bærene forsiktig sammen med mesteparten av søtningen. Pisk kremfløten sammen med 1 ss søtning og vaniljepulver. Grovhakk valnøttene.

Bre halvparten av de lettrørte bærene utover kakebunnen. Bland resten med halvparten av kremen. Rør forsiktig inn grovhakkede valnøtter. Legg kremen over de rørte bærene på kakebunnen, og legg den andre kakebunnen over. Bre pisket krem over. Pynt med hele bær. La kaken hvile i minst 2 timer i kjøleskapet før servering.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!