Spennende kombinasjon
Marmorkake med appelsinsmak
Serverer du denne sjokoladekaken, vil du garantert vekke begeistring rundt kaffebordet!
(Brødform 1½ liter)
75 g smør
2½ dl sukker
3 egg
1½ dl lettmelk
4 dl hvetemel
1½ ts bakepulver
1 ss revet appelsinskall
2 ss kakaopulver
2 ss vaniljesukker
ca. 2 ss melk
Rør smør og sukker sammen så det blir lyst og porøst. Tilsett eggene, ett om gangen. Rør godt mellom hvert egg.
Bland hvetemel med bakepulver og lettmelk vekselvis og bland inn appelsinskall. Ta av en tredjedel av røren og bland inn kakao, vaniljesukker og melk. Kakaorøren skal ha samme konsistens som den lyse røren.
Legg halvparten av den lyse røren i en smurt form, glatt ut røren. Hell over kakaorøren og til slutt resten av den lyse røren.
Trekk en gaffel eller skje igjennom alle tre lagene med røre, fra den ene kortsiden av formen til den andre. Da får du det fine marmorerte mønsteret.
Stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 175° i 45–50 min.
Avkjøl på rist.
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 08/03 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.