JORDBÆRBLØTKAKE

1 sukkerbrød etter grunnoppskrift (se rammen under), gjerne stekt i springform med hjerteform.


JORDBÆRGELÉ


5 dl jordbær
½ dl sukker
1 dl vann
4 pl. gelatin

FYLL OG PYNT:


litt hakkede valnøtter (kan sløyfes)
jordbær, minst 1 liter
6 dl kremfløte
2 ss melis
1 ts vaniljesukker
(gelé)
¿Bak og avkjøl sukkerbrødet som i grunnoppskriften.

Jordbærgelé:

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min. Ha jordbær, sukker og vann i en liten kjele. La småkoke i noen minutter, til bærene safter seg. Sil saften og hell den tilbake i kasserollen. Kryst gelatinplatene og rør dem ut i den varme jordbærsaften. Sett geleen til side.

Fyll og pynt:

Pisk fløte med melis og vaniljesukker, til tykk, men ikke hard krem. Del sukkerbrødet i to lag. Mos noen jordbær og smør mosen på den skårne siden av kakebunnene. Legg den ene bunnen på kakefat. Dryss eventue lt litt hakkede nøtter, over. Smør et tynt lag krem oppå og legg på den andre bunnen. Dekk kaken med et tynt lag krem.
Når geleen begynner å bli seig: Del jordbær i to, dypp dem i gelé og fordel dem pent oppå kaken. Ha resten av kremen i sprøytepose isatt tyll (stjernetut), og pynt kaken langs kanten. La stå kjølig frem til servering. Kaken egner seg ikke til dypfrysing.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!