(Lang­pan­ne, 25 x 35 cm)

3 egg

4½ dl suk­ker

225 g mar­ga­rin

2½ dl hve­te­mel

4½ ss ka­kao­pul­ver

1 ts va­nil­je­suk­ker

½ dl grov­hak­ke­de val­nøtt­kjer­ner (kan sløy­fes)

Smelt smør og sett til side.

Pisk sam­men egg og suk­ker til det er godt blan­det.

Rør sam­men det tør­re i en bol­le.

Hell for­sik­tig smø­ret i egge­blan­din­gen, mens du rø­rer rundt. Vend inn det tør­re med en slik­ke­pott. Rør for­sik­tig til rø­ren er fri for klum­per.

Hell rø­ren over i en lang­pan­ne kledd med ba­ke­pa­pir. Stek ka­ken på ne­der­ste ril­le i ovn ved 175° i ca. 25 min. Av­kjøl ka­ken. Den er best når den ikke er helt gjen­nom­stekt.

TIPS! Du kan fint dob­le opp­skrif­ten og lage ka­ken i en stor lang­pan­ne.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Astrid Valler

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!