Himmelske brownies

Brownies med ekstra mye sjokolade

Følger du denne oppskriften, blir kaken garantert myk og seig.

NAM! Seig og myk med mye sjokoladesmak.
NAM! Seig og myk med mye sjokoladesmak. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

(Lang­pan­ne, 25 x 35 cm)

3 egg

4½ dl suk­ker

225 g mar­ga­rin

2½ dl hve­te­mel

4½ ss ka­kao­pul­ver

1 ts va­nil­je­suk­ker

½ dl grov­hak­ke­de val­nøtt­kjer­ner (kan sløy­fes)

Smelt smør og sett til side.

Pisk sam­men egg og suk­ker til det er godt blan­det.

Rør sam­men det tør­re i en bol­le.

Hell for­sik­tig smø­ret i egge­blan­din­gen, mens du rø­rer rundt. Vend inn det tør­re med en slik­ke­pott. Rør for­sik­tig til rø­ren er fri for klum­per.

Hell rø­ren over i en lang­pan­ne kledd med ba­ke­pa­pir. Stek ka­ken på ne­der­ste ril­le i ovn ved 175° i ca. 25 min. Av­kjøl ka­ken. Den er best når den ikke er helt gjen­nom­stekt.

TIPS! Du kan fint dob­le opp­skrif­ten og lage ka­ken i en stor lang­pan­ne.

Les også:

Fargerik og frisk ostekake

Jordbærbløtkake

Uimotståelig konfektkake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 22/02 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også