Barnas favoritt!

Saftig Firkløverkake

Er du glad Firkløver, vil du forelske deg i denne kaken. Den er heller ikke så avansert som den høres ut!

Prøv Firkløver som glasur på kaken.
Prøv Firkløver som glasur på kaken. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert
FRISTELSER: I Hjemmet uke 41 får du oppskriften på enda flere sjokoladekaker, som denne nydelige sjokoladekaken med marengslokk.
FRISTELSER: I Hjemmet uke 41 får du oppskriften på enda flere sjokoladekaker, som denne nydelige sjokoladekaken med marengslokk. Foto: Svein Brimi

(Rund form ca. 22 cm)

200 g smør

250 g ko­ke­sjo­ko­la­de

4 egg

225 g suk­ker

2 ts va­nil­je­suk­ker

175 g hve­te­mel

1 ts ba­ke­pul­ver

FIR­KLØ­VER­GLA­SUR:

1 stor pl. Fir­klø­ver

½ dl melk

50 g smør, rom­tem­pe­rert

150 g me­lis

PYNT:

Fir­klø­ver

Smelt smør og sjokolade i en kjele på svak varme. Ha i suk­ker og til­sett ett og ett egg av gan­gen og rør godt mel­lom hver gang. Til­sett va­nil­je­suk­ker og ba­ke­pul­ver, og sikt til slutt i hve­te­me­let. Rør det hele godt sam­men.

Hell rø­ren i en smurt form og stek ka­ken midt i ov­nen ved 175° i ca. 25 min.

Sjekk med en kake­pin­ne om ka­ken er fer­dig­stekt. Av­kjøl ka­ken helt på rist.

Smelt smø­ret på svak var­me, skru av pla­ten og til­sett sjo­ko­la­den i bi­ter.

La sjo­ko­la­den smel­te og rør for­sik­tig til det er godt blan­det. Det er vik­tig at smø­ret ikke er for varmt, for da kan sjo­ko­la­den klum­pe seg.

Som pynt bruk­te jeg fin­hak­ket fir­klø­ver og fris­ke bær.

Les også:

Bringebærfromasj med sjokoladebunn

Hvetekransen du baker i en fei

Verdens beste ostekake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 07/10 2016, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også