Oppskrift på supergode karameller med nøtter og sjokolade

Søt og deilig festkonfekt

Disse godbitene lager du kjapt og greit i en langpanne.

Publisert Oppdatert

Veien til framtida er full av godsaker.
Maja Söderberg

De aller fleste setter pris på en søtsak eller to - kanskje spesielt nå i juletiden. Disse godbitene lager du kjapt og greit i en langpanne. Du kan godt eksperimentere med andre typer nøtter om du vil.

Søt konfekt smaker uansett nydelig til kaffen etter et bedre måltid.

Vi du kokkelere mer, kan det kanskje friste med små, søte Sarah Bernard, hjemmelaget marsipan, eller tradisjonelle desserter med en moderne vri?

 

Festkonfekt

Oppskrift av Marit Røttingsnes, foto: Øistein Westlie. Oppskriften sto i Familien nr 26/14.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

250 g Mandler

125 g Melis

1 stk Eggehvite

50 g Kokesjokolade, mørk

1 ts Delfiafett

stk Mandler, malte

stk sjokoladehjerter

500 g Sukker

2 dl Fløte

200 g Smør

50 g Delfiafett

250 g salte peanøtter/cashewnøtter

50 g Kokesjokolade, mørk

50 g Melkesjokolade

Inviter til julefest!

I Familien nummer 26/2014 finner du oppskrifter på julens beste middager. Bladet er i salg nå!

Ønsker du Familien hjem i postkassen? Kontakt abonnementservice, (00 47) 22 58 57 70, [email protected], eller sjekk det flotte tilbudet her.

Flere oppskrifter?

Klikk her for å komme til Familiens matside.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning