Sarah Bernard;

35 små kaker

500 g mandler

250 g melis

1 ts vaniljesukker

4 eggehviter

Fyll:

150 g sukker

½ dl vann

200 g mørk sjokolade

2 eggeplommer

200 g mykt smør

Sjokoladetopping:

200 g mørk sjokolade

2 ss kokosfett

Slik gjør du:

Skåld halvparten av mandlene. Hell ut vannet og fjern skallet. Ha både de skåldede mandlene og de vanlige i en kjøkkenmaskin til de har blitt helt finsmulete. Ha mandelmassen i en bolle og rør inn resten av ingrediensene. Legg det i kjøleskapet over natten.

Sett stekeovnen på 190 grader varmluft og kle 2 stekebrett med bakepapir. Del deigen i 35 like store deler og rull dem ut til kuler. Fordel dem på stekebrettene og klem dem litt flate før du steker dem i 12–15 minutter. De skal begynne å bli gyllenbrune langs kantene. Legg dem over på en bakerist og la dem avkjøles.

Ha sukkeret og vannet til fyllet i en liten kasserolle og kok opp. La det koke i 1 minutt. La det avkjøles til det blir lunkent. Smelt sjokoladen og sett den til avkjøling. Pisk lett sammen eggeplommene og hell den avkjølte sukkerlaken over. Pisk det lett og luftig. Rør smøret til det blir mykt og smidig. Tilsett eggeblandingen litt etter litt mens du pisker. Rør den smeltede sjokoladen inn i smørkremen. Ha kremen over i et kremmerhus og fordel den over de avkjølte mandelkakene. Sett dem i kjøleskapet i 20 minutter.

Smelt sammen sjokoladen og kokosfettet til toppingen og la den avkjøles noe før du tar kakene ut av kjøleskapet og dypper dem i den smeltede sjokoladen. Dette er for mye sjokolade til disse kjeksene, men det er vanskelig å dyppe hvis det er en veldig liten mengde. Oppbevar kakene enten i kjøleskapet noen dager, eller frys dem ned.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!