Å lage marsipan er både enkelt og morsomt.

Å lage sin egen marsipan er både enkelt og morsomt. Mange synes de får det beste resultatet med en mandelkvern istedenfor en kjøkkenmaskin, men det velger du selv.

20 kuler:

225 g mandler

125 g melis

1 eggehvite

50 g mørk sjokolade

1 ts delfiafett

hakkede mandler og sjokoladehjerter til pynt

Slik gjør du:

1. Skåld mandlene og legg dem utover en stekeplate til neste dag, eller tørk dem på 75 grader i stekeovnen i ca. 30 minutter.

2. Mal mandlene 2 ganger i en mandelkvern eller bruk en food processor til mandlene har blitt helt finsmulete.

Sikt i melisen og rør inn eggehviten. Del marsipanmassen i like store klumper. Her veier jeg dem opp til å veie 15 gram. Rull dem til kuler.

3. Smelt sammen sjokoladen og delfiafettet over vannbad.

Dypp marsipankulene i sjokoladen med en gaffel. Strø over hakkede mandler eller plasser et sjokoladehjerte på toppen.

Oppskrift: Marit Røttingsnes Foto: Øystein Westlie

Lyst på flere oppskrifter?

I Familien nummer 25/2014 finner du flere oppskrifter på julens smakfulle kaker!

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!