Drømmer på hjul

Bobil for de rikeste

Ketterer tilbyr luksusbolig på hjul. Her mangler absolutt ingenting.

Ketterer 12000. FOTO: Kettinger

Ketterer 12000. FOTO: Kettinger

Publisert Oppdatert

Har du noen millioner kroner å svi av på en bobil, samt de rette nødvendige bokstavene i førerkortet (eller at du er svensk - svenskene kan kjøre digre beist med vanlig førerkort), kan Karlsruhe-baserte Ketterer Farhrzeuge ha noe som faller i smak.

Bedriften ble grunnlagt i 1990, av Michael og Ulrike Ketterer. I dag håndlager 65 ansatte 60 bobiler - eller vi snakker vel heller om "botrucker" - i året. Og her skal ingenting mangle!

Ønsker du en garasjeplass bakerst, for en Smart, Audi A1, Mini eller noe annet smått, er selvsagt ikke det noe problem.

Hotell på hjul

Såkalte pop-outs - utskyvbare sidevegger - kan fås i flere versjoner, med forskjellig dybde. På det meste kan du få ni meters bredde! Visstnok bestilles fulldybde-pop-outs gjerne av de som står mye i ro med sin Ketterer, mens halvdype pop-outs ofte foretrekkes av de som flytter mye på seg. Valgets kvaler!

Modellen Continental finnes i fem versjoner, hvorav 11250, 12000 og Custom Line betegnes som "Motorhomes Travel". Som trekkvogn brukes både Scania, MAN og Mercedes-Benz.

For øvrig leverer også Ketterer mange doninger hestesporten (det var med såkalte hestebobiler at det hele startet), siden produktene har greit med plass både til to- og firbente. Også mange motorsportsutøvere kjøper Ketterer-trucker, for å kunne ha "hotellet" stående i depoet.

SMART: Ketterer-truckene er opptil tolv meter lange. Modellen 11250 kommer med garasje til småbiler som Smart, noe du også kan få i 12000. FOTO: Ketterer

SMART: Ketterer-truckene er opptil tolv meter lange. Modellen 11250 kommer med garasje til småbiler som Smart, noe du også kan få i 12000. FOTO: Ketterer

Les også:

En god bil for norske veier

Ekstrem enkel å kjøre

Rå biler i rå natur

Nesten like biler med én enorm forskjell

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning