550 hester sterke Range Rover Sport SVR er et av de første resultatene av JLRs (Jaguar Land Rover) nylig opprettede Special Ops-divisjon. Dette er den kraftigste Land Roveren noensinne, og den raskeste serieproduserte SUV-en som har utfordret Nürburgrings Nordschliefe.

Toppversjonen av Range Rover Sport greide den 20,8 kilometer lange strekningen, ofte bare omtalt som Det Grønne Helvete, på 8 minutter og 14 sekunder. Det er sjokkerende raskt for en diger firehjulstrekker med genuine terrengegenskaper.

Det blir ofte poengløst å sammenligne med andre Ring-tider, fordi det ikke finnes offisielle standarder eller myndigheter som overvåker rekordforsøkene på Ringen. Men dersom vi likevel skal våge en sammenligning, så har SVR kjørt Nordschliefe raskere enn Lexus IS-F, raskere enn originale Honda NSX og like raskt som Mercedes C63 AMG. Rask, altså.

0-100 på 4,5 sekunder

Hastigheten skyldes en 5,0-liters kompressormatet V8-er, knabbet fra Jaguar F-Type R, som produserer rundt 40 hk mer enn dagens RRS V8. Det yter hele 550 hk og 680 Nm. Med en oppgradert versjon av ZF-s åttetrinns automatkasse skal den greie 0-100 km/t på 4,5 sekunder. Toppfarten er elektronisk sperret på 250 km/t. SVR lager mer lyd også, takket være en elektronisk kontrollert klaff i eksosanlegget.

Spesialavdelingen har også optimalisert kjøreegenskapene, blant annet ved å kalibrere momentfordelingen for å øke veigrepet i svinger. Den har dessuten Brembo-bremser og sportsdemping med oppgraderte foringer. SVR kommer standard med 21-tommers aluminiumsfelger kledd med 275/45 R21 all-season-dekk, men i noen markeder kan den fås med 22-tommers aluminiumsfelger med fartsoptimaliserte 295/40 R22 Continental SportContact 5-dekk.

SVR: Digre luftinntak foran bidrar til å skille SVR-modellen fra en vanlig Range Rover Sport. FOTO: Land Rover

SVR har selvsagt permanent firehjulstrekk, men 50/50 momentfordeling foran/bak samt lavserie for krevende underlag. Luftfjæringen varierer bakkeklaringen automatisk, og Terrain Response-systemet velger automatisk passende terrengprogram.

Kan vade 850 mm

Ytelsene til tross, Land Rover er hissige på å understreke at SVR har like gode offroad-egenskaper som en vanlig RRS, noe som blant annet innebærer 850 mm vadedybde. Dessuten kan den trekke 3000 kilo.

SUV-kanonen kommer i salg neste år, med en prislapp på 93 450 britiske pund(!) i Storbritannia. Til sammenligning koster en RRS V8 rundt 82 000 GBP.

SVR kan altså vise til flotte resultater, men skal en luksus-SUV besudle seg selv ved å bry seg om tider på Ringen? Hvis du spør Top Gears høyt aktede Captain Slow, er svaret gitt.

Les også:

Test: Bilene som bruker minst drivstoff

Test: Speedometeret stemmer nesten aldri

Test: Skal du velge bensin eller diesel

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!