Gulfstream G650

Verdens bredeste, raskeste, lengst flygende forretningsjet kan fås (nå vel) med 12 ulike interiører (eller helt skreddersydd), et møterom, 16 71-centimeters vinduer og AFC fly-by-wire og ‹Synthetic Vision› for pilotene.

Du får også et par Rolls-Royce BR725 motorer og en ny vingekonstruksjon som gir en marsjfart på 0,925 Mach. Det gjør G650 til en av verdens mest ettertraktede privatjeter.

Og prisen? Ehem ... Den starter på omkring 342 millioner kroner. Det er noen kroner mer enn de dyreste bilene til salgs i Norge.

=

200 HESTER: Den bår går bra og ser helt rå ut.

Horex

Produksjonen skal starte i år, og Horex virker rimelig med en pris på 17 000 pund (153 000 pluss avgifter), men den skal bli et av verdens kuleste leketøy. Den har en 1200 kubikks VR6 med variabelt ladetrykk som yter rundt 200 hester ved 8500 o/min, med den røde streken rett over 10 000. Men poenget er det rå utseendet.

=

GARASJEMUSEUM: Denne samlingen klassiske biler er mer museum enn garasje.

Californiagarasje

Denne «glasspaviljongen» ligger på en 14 måls eiendom i Montecito, California, og er bortimot verdens stiligste garasje med et påbygd hus.

Fem soverom, fem bad (ett med glassvegger) og et «kunstgalleri» i første etasje som for tiden huser en samling av 32 klassikere. Blir din for 200 millioner.

=

INSPIRASJON: Cigarette-båtene er verdenskjente. Denne modellen har hentet inspirasjon fra Mercedes' siste superbil.

Mercedes SLS Cigarette

Passer fint som lettbåt til din nye Emocean Gigayacht. Cigarette Rider XP er inspirert av Mercedes SLS, og drevet av et par Mercury Racing 1,350 hk 9-liters V8 bi-turboer. Det resulterer i 117 knop (210 km/t). På vann. Det er fortere enn vi kjørte med Nor Techs Supercat 3600 i Florda.

Den er litt dyrere enn en vanlig Mercedes SLS AMG: 6,75 millioner kroner, før avgifter.

=

I BYEN: Når du skal helt frem til kontoret, kan det bli vanskelig med et fly. Da er Eurocopter Dauphin det beste valget.

Eurocopter Dauphin

Dette er ofte beskrevet som verdens beste VIP-helikopter, og maskinen kommer utstyrt med to Turbomeca Arriel 2E2-motorer som gir deg den høyeste marsjfarten i denne klassen. Den kan ta med seg 12 personer - men vi liker best VIP-versjonen for åtte - og er i praksis et vertikalt virkende jetfly. 5 millioner pund, takk.

BÅTFERIE: Med 656 fot å botlre deg på, så er det ikke så farlig om noen av gjestene blir slitsomme i lengden.

Emocean Gigayacht

Vil du sette sjøbein med stil, kommer du ikke unna denne 656 fots brassen fra Belgia. Drive-in garasje samt to 98-fots "daycruisere", helikopterplattform, hangar, basseng, nattklubb, kasino, tre strandklubber, spa, 10 VIP-rom, 22 gjesterom, mannskap på 70, og gøyal i seg selv. Din for 5,4 milliarder kroner, pluss litt ekstra.

Les også:

Top Gear har prøvekjørt nye Range Rover Evoque

De ti verste superbilene gjennom tidene

Nå kan du kjøpe din egen Batmobile

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!