Audi Sportback Concept

Sporty coupé for fem

Audi viser fram et spennende konsept på bilutstillingen i Detroit. Og avslører i samme slengen litt av merkets fremtidige design.

Publisert Oppdatert

Sportsbilytelser og høy komfort lover Audi, som også påstår at konseptet Sportback har forbruk og utslipp som kan konkurrere med mye mer motorsvake biler.

Sportslig linjeføring fra en coupé kombinert med de praktiske egenskapene man finner i en femdørs sedan kan være en bra kombinasjon; her finner fem passasjerer fort sine plasser.

Sportback Concept er 4,95 meter lang og 1,93 meter bred, og høyden - lave 1,40 meter - hinter tydelig om bilens sportslige ambisjoner.

Vi har tidligere testet Passat CC, som kan sies å være en bil i samme klasse. Se test og video av bilen her.

I dieselteknologi-teten

Audi er helt i toppen hva dieselteknologi angår, og har per i dag mange fine motorer som kombinerer høye ytelser med lavt forbruk.

Deres treliters turbodieselmotor kjenner vi fra både Q5, A4, A5, Q7 og Audi Allroad, og nå er den altså å finne også i Sportback Concept.

0,59 l/mil

Her yter den 225 hester og lastebilsterke 550 Nm, og det burde være mer enn tilstrekkelig; 0-100 km/t gjøres unna på ca. 7 sekunder, et pent tall med tanke på bilens lave forbruk på kun 0,59 l/mil.

Co2-utslippet skal være på 156 gr/km.

Kreftene passerer Audis 7-trinns tiptronic-girkasse på vei til asfalten, mens permanent firehjulstrekk sørger for fremkommelighet der det trengs.

Les også:

Audi er gode på teknologi. Alt om dette tema finner du her: www.klikk.no/teknologi

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning