Tesla Model S

Solgte 48 Tesla-er hver dag i mars

Nesten 1500 Tesla Model S solgt i Norge på én måned.

TESLA MODEL S: Siden oktober i fjor er det solgt 3234 Tesla Model S i Norge.

TESLA MODEL S: Siden oktober i fjor er det solgt 3234 Tesla Model S i Norge. Foto: FOTO: Petter Handeland

Publisert Oppdatert

Ifølge registreringsstatistikken fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) ble det registrert 1493 Tesla Model S forrige måned. Det er 48 biler solgte biler hver eneste dag i mars. Det rekordartede antallet innebærer at det ble registrert flere Tesla Model S enn alle Toyotas modeller til sammen i mars.

På de tre neste plassene på registreringsstatistikken finner vi VW Golf, Nissan Leaf og Toyota Auris, men salgstallene for disse bilene blir beskjedne sammenlignet med den avgiftsfrie luksusbilen. Det ble faktisk registrert flere Tesla-er enn disse tre populære modellene til sammen i mars.

Merker ikke konkurransen av Tesla Model S

Et spørsmål man kan stille er om salget av Tesla Model S skjer på bekostning av- eller kommer i tillegg til salget av kjente luksusmerker.

Ser vi på registreringstallene for mars sammenlignet med samme periode i fjor, har hverken Mercedes E-klasse eller BMW 5-serie noen nedgang. Tvert imot. 5-serie hadde en fremgang på 26,8 prosent sammenlignet med første kvartal i fjor, mens det er registrert 98,6 prosent flere E-klasser enn på samme tidspunkt i fjor. Her spiller nye modeller og større motorutvalg inn.

- Vi har hatt vårt beste førstekvartal noensinne og merker ikke konkurransen fra Tesla, uttaler Christoffer Nøkleby, Informasjonssjef i Mercedes-Benz Norge personbil.

Audi A6 har en nedgang på 17,3 prosent, men her spiller det antakelig en rolle at dagens Audi A6 begynner å dra på årene. A6 ble lansert i 2011, Allroad i 2012.

TESLA MODEL S: Mange har kjøpt Tesla Model S og mange er nysgjerrige på den luksuriøse elbilen.

TESLA MODEL S: Mange har kjøpt Tesla Model S og mange er nysgjerrige på den luksuriøse elbilen. Foto: FOTO: Petter Handeland

TeØkning på 720 % av Tesla Model S

EL-VEKST: Elbilene tar markedsandeler. Det ble registrert 425 Nissan Leaf i mars og 336 BMW i3.

EL-VEKST: Elbilene tar markedsandeler. Det ble registrert 425 Nissan Leaf i mars og 336 BMW i3. Foto: FOTO: Petter Handeland

Mens Tesla Model S var den meste solgte bilen i mars, var Nissan Leaf Norges mest solgte bil i februar. Det betyr at de såkalte nullutslippsbilene nå har en markedsandel på 20,3 prosent.

Det ble solgt 2813 personbiler med nullutslipp i mars, som er en markedandel på 20,3 prosent, ifølge OFV og en økning på 720 prosent sammenlignet med mars 2013 da nullutslippsbilene hadde en markedsandel på 3,2 prosent. Alle nullutslippsbilene som ble registrert i mars var elbiler.

Les også:

Ting vi misliker med elbilen

Pansrer Tesla mot brannbekymring

Advarer mot å pimpe Tesla

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning