Feil på dieselinjektorer

Nye Mercedeser kan stoppe

Flere helt nye Mercedes-modeller har en feil på motoren, og kan plutselig stoppe.

Publisert Oppdatert

Det er en feil i dieselinjektorene på en spesifikk motorserie som kan føre til at motorene får en ujevn gange, fusker eller i verste fall stopper.

Dette gjelder både C-klasse (C220 CDI), E-klasse (E220 CDI og E250 CDI) og GLK (220 CDI). Ifølge Mercedes-importøren Bertel O. Steen, skal ikke dette være noen kritisk feil. Hvis dette skjer vil man først få opp en advarsel, før motoren begynner å fuske. Dersom man fortsetter å kjøre, vil den etter hvert stoppe.

Les også:

10 familiebiler med automatgir

Verdens 11 dyreste biler

Sånn går det når gammel bil fronter med ny

Dette gjelder for biler som er produsert mellom februar og august i år, og vi blir fortalt at rundt 35 biler har hatt dette problemet hittil. Det er ca. 800 biler som har blitt solgt med denne motoren i Norge.

Det er fabrikken som bestemmer hva som eventuelt skal gjøres, og de vurderer i skrivende stund forskjellige alternativer. Informasjonssjef Hanne Nilsson hos Bertel O. Steen, sier til Klikk.no at den mest sannsynlige løsningen er en såkalt serviceaksjon. Det innebærer at bilene vil få rettet opp i dette problemet neste gang de er inne til service.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning