Peugeot iOn klar i 2010

Nå kommer elbilene for alvor

Peugeot framskynder elbil-bølgen når de nå åpner for bestilling av iOn. Bilen skal leveres i 2010.

KOMMER SNART: Peugeot har åpnet ordrebøkene for bestilling av iOn.

KOMMER SNART: Peugeot har åpnet ordrebøkene for bestilling av iOn. Foto: .

Publisert Oppdatert

"Alle" har pushet el-biler de siste årene - likevel finnes de knapt på veien.

Men snart løsner det, og el-bil-giganten Peugeot (som faktisk har produsert flest elbiler i verden, med el-utgaven av 106 fra 1995 til 2003) åpner nå for bestilling av sin iOn.

Se artikkel om iOn her.

Men ikke bare det Peugeot iOn, som hadde premiere på Frankfurtmessen i høst, er utviklet i samarbeid med Mitsubishi - og Klikk Motor har kjørt tvillingen iMiev.

Fullverdig fireseter

- Bilen er en fullverdig fireseter. Riktignok på snaue 3,4 meter, likevel rommer den overraskende mye takket være lang akselavstand og god innvendig takhøyde, rapporterer Klikks Andreas Handeland.

- Faktisk minner den mer om en slags mini-MPV enn en småbil. Den har akseptabel plass for fire personer grunnet en oppreist sittestilling, selv om det sikkert blir vel snaut på langtur.

Handeland forteller at førerposisjonen er oversiktlig og ryddig, men sittekomforten er på typisk japansk småbil-vis ikke helt beregnet for høyreiste norske kropper.

Ikke Norge enda

- iOn blir først tilgjengelig i hovedmarkedene Tyskland, Storbritannia, Spania, Frankrike og Italia. Norske kunder vil kunne bestille biler nærmere lanseringstidspunktet, sier Peugeot Norges informasjonssjef Frank Vatne i en pressemelding.

Les prøvekjøringen av iMiev her.

Les om elektriske Mercedes A-klasse

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning