Tesla Model S

Kapper taket av Model S

Amerikansk selskap tilbyr takløs Model S.

Publisert Oppdatert

Newport Convertible Engineering (NCE) er navnet på det California-baserte selskapet som har gjort det til sin spesialitet å gjøre kabrioleter av coupeer, sedaner og SUV-er. Noen av resultatene er høyst ukonvensjonelle, som en takløs, todørs Range Rover.

Men nå har selskapet tatt for seg Tesla Model S. NCE har utviklet løsninger som omfatter både kalesje og hardtop, og ifølge selskapet har de mottatt en bestilling på 100 takløse Model S fra en kinesisk investor.

NCE har faktisk så stor tro på den takløse konverteringen og etterspørselen at de har sendt en offisiell forespørsel til Tesla Motors om samarbeid og forsyning av 5000 Model S.

Må rekonstruere bilen

NCE, som ble etablert for 30 år siden, har jobbet med kabrioletløsninger for Model S i snart et halvt år. Oppgaven er langt større enn bare å kappe av taket. Dersom taket er en del av den bærende konstruksjonen, må det gjøres grep for å beholde vridningsstivheten og balansen i bilen.

- Vi måtte rekonstruere deler av bilen for å beholde stivheten, sier Al Zadeh, NCE-boss til det amerikanske nettstedet Autoblog.

Sikkerhet spiller også inn, samt hvilke løsninger som må til for å ta seg av takmekanismen og stuve unna kalesje.

Derfor er ombyggingen slett ikke billig. I tillegg til selve bilen må du ut med 29 000 dollar (ca 180 000 kroner) for kalesje og 49 000 dollar (300 000 kroner) for hardtop.

Produksjonen starter i juli, i California, Dubai og Barcelona.

UKONVENSJONELL: Newport Convertible Engineering ble etablert for 30 år siden og har gjort kabrioleter av det meste, som denne Range Roveren. FOTO: NCE

UKONVENSJONELL: Newport Convertible Engineering ble etablert for 30 år siden og har gjort kabrioleter av det meste, som denne Range Roveren. FOTO: NCE

Les også:

Advarer mot å pimpe Tesla

Tesla søker om å få slippe sidespeilene

Pansrer Tesla mot brannbekymring

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning