Det har lenge vært kjent at Porsche snart skal lansere en lillebror til Porsche Cayenne som i begynnelsen ble omtalt som Cajun, en forkortelse for Cayenne Junior.

I februar 2012 slapp Porsche den første offisielle informasjonen om SUV-planene og avslørte at den skulle hete Macan, som er det indonesiske ordet for tiger.

- Macan har alle kjennetegnene til en sportsbil kombinerte med SUV-ens fordeler. Det er en genuin Porsche, uttalte Bernhard Maier, sjef for Porsches salgs- og markedsdivisjon, i forbindelse med offentliggjøringen av Macan-planene.

Siden den gang har det dukket opp uttallige spionbilder av Macan. Nylig lekket også tekniske data og priser om bilen fra et forhandlermøte. Macan vil i første omgang komme som en S-modell med en turboladet treliters V6-er, samt en 3,6-liters Macan Turbo.

Dessuten kommer en S Diesel. Altså kommer de kraftigste versjonene først.

Ifølge nettsiden Jalopnik vil Macan S skal koste 52 000 dollar, mens Macan Turbo skal koste 75 000 dollar når de slippes på det amerikanske markedet før jul.

Bilen bygges i Leipzig, men debuterer på bilutstillingen i Los Angeles i slutten av november. Den er dermed ventet til Europa etter nyttår.

KREFTER FØRST: De sterkeste versjonene av Porsche Macan lanseres først. FOTO: Skjermdump/Youtube

Billigste Porsche i Norge

Porsche Macan kommer også med firesylindrede motorer, men de kommer noe senere. Med firesylindret motor kan Macan bli billigste Porsche i Norge - billigere enn Boxster. Prisene på Boxster starter på 653 000 kroner.

- Jeg kan ikke si noe om priser ennå, men forventer at de blir konkurransedyktige, sier Christian Stenbo, salgs- og markedssjef hos Porsche-importøren Autozentrum Sport AS.

Audi Q5, BMW X3 og Mercedes GLK blir Macans viktigste konkurrenter. Prisene på en Audi Q5 starter på 570 000 kroner.

Porsche Macan er fundamentert på Audi Q5-plattform, men i et intervju med Top Gear er Porsche-boss Wolfgang Hatz opptatt av å presisere at mye er endret, som motorer, gir, firehjulstrekk og fjæring.

- Det er ikke en Audi Q5 med ny hatt, ifølge Hatz.

Øker inntektene

Med introduksjonen av Macan og 918 Spyder regner Porsche med inntekstvekst neste år, særlig siden investeringene i produksjonslinjene er gjort.

- Jeg forventer at Porsche kommer til å øke inntektene neste år, der Macan kommer til å stå for mesteparten av veksten, sier Daniel Schwarz, finansanalytiker i Commerzbank AG, til Automotive News.

TIGER: Macan komme til Norge neste år med blant annet firesylindrede motorer. FOTO: Skjermdump/Youtube

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!