Nesten 5000 stemmer på Norges beste bruktkjøp i fire forskjellige klasser.

Kriteriene for de bilene vi valgte ut som kandidater var følgende:

  • De skulle være fra mellom 2002 og 2007. I praksis betyr det forrige generasjon av en modell.
  • Prisen skulle være "riktig" i forhold til konkurrenter, alder og egenskaper
  • Det måtte være et visst utvalg av bilene på markedet
  • Kvaliteten måtte være tilfredsstillende

Klassene vi valgte å dele inn bilene i:

kompakt, familiebiler, SUV/crossover og åpen klasse.

Sistnevnte domineres av sportslige alternativer for deg som er glad i å kjøre bil.

Kompaktklassen

I kompaktklassen var det liten tvil blant leserne om hva de mente var den beste bilen. Volkswagen Golf fikk hele 60 prosent av de 1361 stemmene. Det gjorde at den havnet langt foran både BMW 1-serie (28%) og Peugeot 307 (12%).

Golfen kan skilte med gode kjøreegenskaper, et godt motorutvalg og har greit med plass i denne klassen. Kvaliteten viser seg å være bra, og Golf er bedre enn snittet når det gjelder modellrelaterte feil.

VW Golf=

FAVORITTEN: Volkswagen Golf har et godt grep om leserne. © Nordlien, Egil

Familiebiler

Også i denne klassen var det én modell som stakk av med en forholdsvis klar seier. Leserne har valgt luksus fremfor fornuft, og hele 58 prosent av de 1197 stemmene gikk til BMW 5-serie. Ford Mondeo og Saab 9-5 fikk henholdsvis 25 og 17 prosent av stemmene.

5-serie kan skilte med premiumfølelse, kjøreegenskaper i toppklasse og gode motorer. Nå få du den også til en pris som flere kan leve med. Noe av det aller beste er kanskje at du slipper å betale det hvite ut av øyet for ekstrautstyret.

LUKSUS: Flesteparten av leserne ville valgt en BMW 5-serie foran Ford Mondeo og Saab 9-5. © Foto: Andreas Handeland

SUV/crossover

Igjen er det en premiumbil som stikker av med seieren. Volvo XC70 fikk 47 prosent av stemmene i kategorien for høyreiste biler med firehjulsdrift. Toyota RAV4 var favoritten til 22%, mens 31% foretrakk BMW X3.

Volvo XC70 tar med seg det beste fra både SUV-en og stasjonsvognens verden. Den høyreiste versjonen av V70 har et røffere utseende, høyere bakkeklaring og firehjulsdrift. Samtidig beholder den bagasjeplassen til en stor stasjonsvogn.

Bruktbil 2010 Vi Menn Bil 6 2010=

SVENSK SEIER: Volvo XC70 stakk av med flest stemmer i kategorien SUV/crossover. © Terje Bjørnsen

Åpen klasse

I den åpne klassen styrer nok følelsene valget i større grad enn i de andre. Resultatet er også jevnere enn i de andre klassene. 1051 mennesker har stemt på sin favoritt, og det er BMW Z4 som stikker av med seieren. Den fikk 43 prosent av stemmene. Mazda MX-5 og Mini Cooper S deler andreplassen med 29 prosent hver.

Kjøreegenskaper i ekte BMW-ånd blandet med en viss grad av komfort er blant de positive sidene ved Z4. Den klarer seg også godt kvalitetsmessig, og ettersom det ble solgt en god del av disse da de var nye, er også prisen forholdsvis overkommelig.

BMW Z4 Tyskland 11042003=

TYSK ROADSTER: Roadsteren BMW Z4 var publikums favoritt i den åpne klassen. © Egil Nordlien HM Foto

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!