Det er mange fordeler med 4x4, noe som gjenspeiles i bruktmarkedet. Vanlige biler med drift på alle fire har en god del høyere pris enn tilsvarende modeller med drift på bare to, og nesten alle SUV-er holder seg godt i pris.

Det er kanskje ikke den helt rette sesongen for kjøp av en firehjulstrekker nå, siden du ikke er alene om å tenke at det snart blir glatt ute. Likevel finnes det en god del gode kjøp der ute.

Toyota RAV4 har en spesiell status på bruktmarkedet - fine egenskaper og et godt kvalitetsrykte bidrar til å holde prisene oppe. Likevel, om du ser på forrige generasjon av bilen, kan du få mye bil for pengene. Nissan XTrail stiller omtrent på samme nivå.

BMW X3 er en herlig bil. Men den var dyr da den var ny, noe som gjenspeiles i utstyrsnivået på bruktbilene. Nå er de mye billigere - her finnes det mange gode kjøp.

Og for Volvo XC70, en bil som har alle SUV-fordelene, men styrer unna alle ulempene, gjelder de samme argumentene. Dessuten er den både rommelig og særdeles komfortabel.

Avstemning

Hvilken av disse SUV/crossoverene er din favoritt?

46% stemmer
Volvo XC70
23% stemmer
Toyota RAV4
31% stemmer
BMW X3
Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!