Mercedes ML 270 CDI 2000

De første ML 270 CDI kom som modellår 2000 og er relativt rimelige i dag. © Terje Bjørnsen

For de aller fleste av oss er biler som BMW X5 , Mercedes ML og Volvo XC90 uoppnåelige. Bare navnene oser en million kroner, og selv om det er bilene vi elsker å hate, skaper de et vil-ha-begjær hos mange av oss.

Del

Både BMW X5 og Mercedes ML har for lengst blitt avløst av nye modeller. Volvo XC90 derimot - den holder stadig koken som konsernets spydspiss, til tross for at den har fått en nokså fersk lillebror i den flotte XC60. Det betyr ikke at du trenger å blakke deg for å sikre deg et eksemplar.

Faktisk er disse tre prestisjemodellene nå overkommelig på bruktmarkedet for folk flest, og du kan få gode eksemplarer til prisen av en rimelig familiebil . Som nye kostet disse bilene 650-900 000 kroner, eller mer avhengig av utstyrsgrad. I dag kan du sikre deg et fint eksemplar for mellom 3-400 000 kroner. I det prisleiet er det også mange biler å velge mellom.

Velger du å gå enda lavere i pris - du får nemlig enkelte av disse helt ned i 200 000 kroner - så ta deg god tid til å finne ditt drømmeeksemplar. Mange av disse har gått langt og begynner å dra ordentlig på årene, og kan bli dyre å holde i stand.

Vi har kikket på bruktmarkedet, og gir deg i denne saken litt info og en oversikt over vanlige feil, samt modellhistorikk.

Les hele saken

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!