Ford Galaxy med en galakse av plass. © Handeland, Petter

Peugeot 5008 er her alt. © Egil Nordlien HM Foto

VW Sharan 2010=

VW Sharan 2010 © VW

Mazda 5 har som en av de få MPVene i sin prisklasse, valgt å beholde skyvedørene bak. Skyvedører er som kjent meget praktisk. Men nå får 5-ern følge av:

Share

VW Sharan, som er oppdatert for første gang på 15 år! Nå ligner den betraktelig mer på lillebror Touran - og så har den altså skyvedører. Men 7-setere trenger ikke være så gedigne:

Peugeot 5008 er en MPV for deg som egentlig ikke vil ha en MPV, men trenger sitteplassene og setter pris på et fleksibelt interiør. Men er du på jakt etter kjøreegenskaper anbefaler vi gjerne:

Ford S-Max er en av våre familiebil-favoritter og i oppdatert utgave for 2010 er den antagelig den bilen i MPV-klassen som kjører best. Den som har best plass er derimot:

VW Caravelle. Om du stadig skal på tur med mange i bilen pluss mye bagasje - eller trenger mange seter og i tillegg plass til ei barnevogn - er det bare en ting å gjøre: Kikke enda et hakk opp på størrelsesskalaen.

Mitsubishi Outlander lar deg imidlertid forkle 7-seteren som en SUV. Så her får man i teorien både i pose, sekk og container: Mye plass, sju seter, firehjulsdrift, dieselmotor og automatgir .

Ford Galaxy skal vi heller ikke glemme, oppdatert til 2010 og fremste utfordrer til VW Sharan.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!