Vi har tidligere skrevet at Suzuki etter alt å dømme vil lansere en ny SUV neste år. Nå har den omtalte SUV-en omsider materialisert seg i form av en liten SUV med navnet Vitara.

Suzuki henter altså frem en kjent modellbetegnelse som ble brukt for første gang for 25 år siden, også den gangen på en liten SUV.

Vitara får verdenspremiere på Paris Motor Show i oktober, og dersom du synes at du har sett bilen før så skyldes det antakelig at den minner mye om konseptet iV-4 som ble vist frem på Frankfurt-messen i fjor.

Vitara kommer med høy bakkeklaring og forhjulsdrift, men kan fås med Allgrip-firehjulsdrift hentet fra Suzuki SX4 S-Cross. Den blir tilgjengelig med både bensin- og dieselmotorer, og produsenten lover gjerrige motorer med lavt utslipp.

Suzuki er foreløpig veldig sparsomme med opplysninger om Vitara, men den er ventet til Norge i løpet av første kvartal 2015

Les også:

De 12 beste SUV-ene vi har testet

Denne bilen koster mindre enn du tror

Alle de viktigste bilnyhetene denne høsten

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!