Citroëns DS-serie består av litt finere modeller, og nå innlemmes en SUV i DS-familien. DS 6WR er navnet på bilen som er sterkt inspirert av konseptbilen Wild Rubis. Ifølge Citroën er 6WR en såkalt premiummodell, altså mer luksuriøs enn C4 Aircross.

DS 6WR-modellen er 4,55 meter lang, 1,86 meter bred og 1,61 meter høy. Til sammenligning er for eksempel en BMW X3 4,65 meter lang, 1,88 meter bred og 1,68 meter høy.

SUV-pyntet

Akselavstanden er på hele 2,73 meter. De 19-tommers hjulene er plassert godt ut i hvert hjørne av bilen. DS 6WR har SUV-stæsj som kraftige gummilister og skliplater, men Citroën opplyser ikke noe om firehjulsdrift. Derimot har den noe som produsenten kaller Grip Control, en teknologi som skal bedre fremkommeligheten på alle typer underlag.

Bilen leveres med bensinmotorene e-THP 160 og THP 200, begge koblet til en 6-trinns automatisk girkasse.

Kanskje til Europa

6WR har verdenspremiere på bilutstillingen i Beijing som åpner 21.april. Bilen skal også produseres i Kina og kommer i salg på slutten av året, i første omgang i Kina. Det kinesiske bilmarkedet har ifølge Citroën den høyeste vekstraten for premiummodellen. Derfor har Kina høy prioritet i utviklingen av DS-serien.

=

MADE IN CHINA: DS 6WR skla produseres i Kina og blir i første omgang kun lansert i Kina. FOTO: Citroën

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!