Rolls-Royce Phantom II Extended Wheelbase (lengden er økt fra 5,8 til 6,1 meter) er i disse dager vist frem under Beijing Motor Show.

Som seg hør og bør en Rolls, er bilen en rullende luksusbrakke, for øvrig på 2670 kilo, skrudd sammen i løpet av 450 timer, av 60 par hender.

Og aller sterkest inntrykk gjør baksetet, som vi uten å nøle kårer til verdens beste!

For det første garanterer produsenten av luksusmarkedets største ikon at her er støyfri sone, om en vil det slik. Et bibliotek på hjul!

Det het jo i Rolls-Royce-reklamen, en gang i tiden, at den eneste lyden du hørte var tikkingen fra klokken!

Her kan du synke tilbake i førsteklasses skinn, kippe av deg skoene og begrave føttene i myk lammeull, og nyte stillheten i en bil med en 453 hk sterk V12'er under sitt langstrakte panser.

Kanskje du vil feste blikket på Spirit of Ecstasy som leder stolt an en halv fotballbane lenger fremme? Eller kanskje du heller vil kaste deg over multimedia-spillerne, som er indivduelt tilknyttet hver av de to baksetene? Se film, surf på nettet, oppdater Facebook, se TV - du bestemmer, og du behøver selvsagt ikke gjøre det samme som en eventuell sidemann.

Musikk? Et surroundsystem fra Harman består av diverse spesialbygde høytalere for Phantom II, inklusive subwoofere bygget inn i resonanskammere gulvet.

Det leverer lydkvalitet av ypperste sort, og du kan selv regulere en 9-kanals forsterker slik at opplevelsen blir som å sitte på første rad under en konsert. Eller på tyvende, og om du heller vil ha lyden sånn.

=

TV ELLER PC: Hvis du ønsker å bruke PC eller Mac er det bare å slå ned luksusbordet i front. Eller vippe det rundt, hhvis du har lyst å se på TV. Foto: Rolls-Royce

Bar og brød

Muligens vil du nyte et glass førsteklasses vin, eller kanskje litt nedkjølt champagne, mens Dave Grohl eller Placido Domingo bruker stemmebåndene? Ikke noe problem, og glassene med sine magnet-såler står støtt på midtkonsollen, selv over norsk telehiv, eller om sjåføren skulle la seg friste av å teste aksellerasjonen fra 0-100 km/t på 6,1 sekunder.

Skulle du oppleve tresmak i baken, selv om skinkene hviler smøremykt på skinn fra de fineste oksene som beiter i alpene, er det greit å vite at Rolls-Royce tilbyr Phantom-eierne et pikniksett for fire, i finér, børstet aluminium og skinn. Kjekt å ha i bagasjerommet, over et integrert barskap med nedkjølt champagne og krystallglass.

Bespoke Four Person Picnic Set=

PIKNIK-LØSNING: En pause i det grønne? Rolls-Royce gir oppholdet en ekstra dimensjon. Foto: Rolls-Royce

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!