Mini har posisjonert seg som et merke som leverer mer kjøreglede enn plass. Flere modeller er på markedet, og Countryman er den som byr på litt ekstra plass og albuerom, uten å gå på akkord med kjøregleden. Den kan med litt velvilje kalles en "familiebil".

Og nå ruller "familiebilen" med firehjulstrekk ut av garasjene til avdelingen som lager ekstremversjoner av Mini-modeller - John Cooper Works.

Den har en nyutviklet 1,6-liters firesylindret bensinmotor med direkteinnsprøytning og twin-scroll turbo. Den utvikler 218 hk, og har et maksimalt dreiemoment på 280 Nm. For første gang får også en John Cooper Works-versjon sekstrinns automatisk girkasse som opsjon.

0-100 km/t skvetter unna på syv sekunder, mens toppfarten oppgis til 225 km/t. Forbruket (EU-miks) er beregnet til 0,72 liter pr. mil. Utslipp av CO2 er på 167 g/km.

Sportsunderstell, aerodynamisk kit, sportseksos og 18-tommers lettmetallfelger er standard. Det samme er sportsseter og sportsratt. Som opsjon finnes blant annet Chili Red kontrastlakk for tak og sidespeil, samt 19-tommers felger.

Mini John Cooper Works Countryman lanseres under bilmessen i Geneve, som starter neste uke. Modellen lanseres på markedene til høsten.

=

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!