2012-versjonen av Toyota Prius får ny frontdesign, såkalt "Under Priority"-design, som betyr at den nedre delen av "trynet" stikker haka ut og sier; "se på meg'a!". For Prius' del innebærer dette større oppmerksomhet på den nedre grillen, i likhet med andre kommende Toyota-modeller.

LED-kjørelysene er nye, og det samme er baklysene som skal gi Prius et mer distinkt uttrykk.

Stivere rattstamme

Foruten de rent visuelle endringene skal også styrefølelsen ha blitt bedre takket være en stivere rattstamme. Ekstra sveisepunkter og ytterligere forsterkninger skal sørge for mer stivhet i karosseriet. Bedre isolasjonsmaterialer skal redusere vind- og veistøy.

Parkeringsassistenten er også forbedret, og skal gi enda enklere og raskere parkering. Roboten skal være i stand til å kjenne igjen parkeringsplasser uten merking i veibanen. I tillegg vil skjermen og lydinstruksjoner hjelpe føreren frem til startpunktet for parkeringsassistansen, så fort en passende parkeringsplass er oppdaget.

Les også: Her er Toyota Prius som stasjonsvogn

=

LYSENDE: Ny baklys skal gi Prius et mer distinkt uttrykk.

=

TREKK: ""Nye"" Prius har fått noen av trekkene til konseptet Toyota G Sports Prius. © Newspress

Oppgradert interiør

Innvendig får Priusen et nytt, sort interiør med sølvimitasjon rundt lufteventiler og senterkonsoll. Setetrekkene har også fått en oppgradering. Senterkonsollen har en nydesignet armstøtte som åpnes vertikalt, og har en integrert koppholder. På innsiden av armstøtten finnes blant annet USB-tilkobling.

Informasjonsdisplayet skal være lettere å lese og har fått noen nye funksjoner. Blant annet en EV-indikator som viser månedlig drivstofforbruk i tillegg til de fem siste. Toyota Touch er standard, med en 6,1 tommers fullfarge berøringsskjerm.

Du kan oppgradere til Toyota Touch Pro - med den mest avanserte satelittnavigasjonen fra Toyota hittil. Multimediasystemet får en syvtommers berøringskjerm som gir informasjon om klimaanlegget, lyd og navigasjonssystemet. Systemet har avansert stemmegjenkjenning, automatisk zoom ved veikryss, tredimensjonal modellering av byer og landemerker, samt on-line søk på "Points of Interest". I tillegg vil head-up displayet vise navigasjonsinformasjon.

Les også: Test: Toyota Prius Plug-in

=

INNVENDIG: Førermiljøet blir mer moderne i 2012-versjonen av Prius. © Toyota

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!