Det er Ford som står bak den lille dingsen som skal hindre bulker og skraper i parkeringshus- og plasser. Utstyret, som bare kalles Dørkantbeskytter, vil bli lansert i januar 2012 på Ford Focus og virker automatisk når døren åpnes. En beskyttende klaff i døren spretter ut på brøkdelen av et sekund når døren åpnes og skaper en buffer som hindrer skade på lakk og karosseri.

Ifølge Ford vil utstyret gi maksimal beskyttelse med minimalt virkning på bilens vekt - uten å påvirke dørmekanismen eller beskyttelsen ved sammenstøt fra siden. Dørkantbeskytteren trekker seg tilbake på bare 60 millisekunder slik at døren kan smelles igjen. Den er laget av en spesiell gummiblanding, og skal skape lite støy når den løses ut og går i posisjon.

- Det vil bli spesielt satt pris på av foreldre med barn i baksetet og de som må parkere på trange steder, sier Matthias Tensing, ingeniør hos Ford Europa.

72 prosent av bileirne i de største landene i Europa har hatt skader på bildørene, viser Fords undersøkelse. Kostnadene ved å utbedre en bulket dør kan raskt komme opp i over 3000 kroner.

Les også:

Kjendis-modeller kaster klærne i ny Pirelli-kalender

Sjekk om du trenger nye vinterdekk

Toyotas bestselger blir trolig billigere

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!