=

Michelin og elbilprodusent Venturi har samarbeidet om dette prosjektet - manifestert vi modellen Volage - en tid. Nå nevnes 2012 som et mulig lanseringsår for et muligens revolusjonerende produkt: Michelin Activ Wheel.

Vinn en Mazda MX-5!

Et hjul som, i tillegg til bremseskiver, også inneholder to elektriske motorer, fjæring og demping. En slags "alt i ett"-løsning, som blant annet frigjør mye plass, og gir bildesignerne en helt ny og spennende utfordring.

Løsningen er som i en klokke! Alt er bygget i miniatyr, og inkorporert i hjulet.

Det at en sportsbil drives via en elektronisk motor i hvert hjul, er ellers ikke noe nytt - du finner dette blant annet i Lightning GT.

Den elektroniske dempingen skal automatisk tilpasse seg til, og takle, alle forhold på veien, og alle typer kjøring.

Les om verdens beste bil her!

=

Volage (som er basert på chassiset til modellen Fetish) blir også den første virkelige digitale bilen, hevder Venturi. Alle innstillinger - og som sagt befinner det som kan innstilles seg primært inne i hjulene - styres via et touch screen-panel i dashbordet.

Sjåføren kan blant annet holde et øye med batterikapasiteten, og prioritere "distanse" fremfor "hastighet", eller "komfort" fremfor "akselerasjon".

Les også:

De grønne sportsbilene

Tesla er verdens raskeste elbil

Bytt dekk nå - unngå bot

Sommerens kuleste miljøbåt

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!