"Alle" har pushet el-biler de siste årene - likevel finnes de knapt på veien.

Men snart løsner det, og el-bil-giganten Peugeot (som faktisk har produsert flest elbiler i verden, med el-utgaven av 106 fra 1995 til 2003) åpner nå for bestilling av sin iOn.

Se artikkel om iOn her.

Men ikke bare det Peugeot iOn, som hadde premiere på Frankfurtmessen i høst, er utviklet i samarbeid med Mitsubishi - og Klikk Motor har kjørt tvillingen iMiev.

Fullverdig fireseter

- Bilen er en fullverdig fireseter. Riktignok på snaue 3,4 meter, likevel rommer den overraskende mye takket være lang akselavstand og god innvendig takhøyde, rapporterer Klikks Andreas Handeland.

- Faktisk minner den mer om en slags mini-MPV enn en småbil. Den har akseptabel plass for fire personer grunnet en oppreist sittestilling, selv om det sikkert blir vel snaut på langtur.

Handeland forteller at førerposisjonen er oversiktlig og ryddig, men sittekomforten er på typisk japansk småbil-vis ikke helt beregnet for høyreiste norske kropper.

Ikke Norge enda

- iOn blir først tilgjengelig i hovedmarkedene Tyskland, Storbritannia, Spania, Frankrike og Italia. Norske kunder vil kunne bestille biler nærmere lanseringstidspunktet, sier Peugeot Norges informasjonssjef Frank Vatne i en pressemelding.

Les prøvekjøringen av iMiev her.

Les om elektriske Mercedes A-klasse

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!