Team 4 design, 4-Effiency: Nye tider, nye ideer

Har funnet opp båten på nytt

Konseptbåten 4-Efficiency er særdeles miljøvennlig.

Publisert Oppdatert

Tekniske data: 4-Efficiency

Lengde: 7,50 m

Bredde: 2,40 m

Totalvekt: ca. 1 000 kg

Motor: 60-90 hk

Tank: 30 liter

Fart: 22 - 29 knop

www.team4design.se

En gruppe unge svenske maskiningeniører med konstruksjon og design som spesialområder har som en del av sin utdannelse studert på hvordan båtlivet kan bli mer miljøvennlig. Resultatet er prosjektet og båtkonstruksjonen 4-Efficiency og den skiller seg desidert ut på en rekke områder.

Skroget er slankt som en kano og det er beregnet at den vil få en toppfart på rundt 29 knop med en 90-hesters motor. Byggematerialet blir glassfiberarmert sandwich og en av hemmelighetene er at båten bygges opp i moduler. Ut fra dette kan en bruker skreddersy sin båt etter bruksområde. Fiske, badeturer eller overnattingsturer for en liten familie som ikke krever altfor mye. Eksempelvis kan fordekket løftes og kombinert med kalesjer, får man et "telt" med overnattingsplass til to. Også bakenfor konsollen kan det ved hjelp av kalesjer og benken bak lages ekstra køyeplasser.

Målet med prosjektet har vært å utvikle en båt som har god driftsøkonomi, er fleksibel, har mange bruksområder og er unik i designet. Det siste kan man helt si at designgruppen "Team4design" har klart, men om dette kommer i produksjon er en helt annen sak.

Les også:

Sparer drivstoff med el-motor

Frauscher og Steyr revolusjonerer

Leker med fremtidsbåten

Stilsikker actionbåt

Elmotor vil tukte 9,9-en

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning