Gjestehavner: Tvedestrand

Ganske annerledes enn de andre Sørlandsbyene, og noe for bokormer.

Bymiljøet rundt indre havn har en eim av seilskutetid.

Bymiljøet rundt indre havn har en eim av seilskutetid.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Atmosfæren

+ Lun havn

- Bryggeplass

- Langt fra leia

- Enkle servicefasiliteter

Gjestehavnen i Tvedestrand er ikke store saken, og reflekterer at mange seiler videre i skipsleia og ikke tar den relativt lange avstikkeren inn Oksefjorden til byen. Den smale havnen gir ikke så mye plass til bryggeanlegg heller, men skaper en intim og tett stemning. Dessuten er det lunt og dermed sjelden bølger eller vind å snakke om.

Gjesteplassene består av en lav utstikkerkai rett på utsiden av det ærverdige rådhuset, og i tillegg noen plasser langs hovedbrygga. Det er også mulig å ligge på en brygge på sørsiden, litt i ytterkant av havna.

Seilskutestemning

Har du først tatt turen til Tvedestrand, blir du belønnet med en stemning med eim av seilskutetid. Særlig i de smale gatene og den opprinnelige bebyggelsen i nedre deler av byen gir en rolig spasertur et snev av en tidsreise.

Det samme gjelder om du går de fem-ti minuttene opp til hovedgata, som er gågate. Tvedestrand er selværklært bokby, og du finner masse antikvariater og bokhandler på vandringen.

På 60- og 70-tallet flyttet aktiviteten seg vekk fra havneområde og opp mot riksveien. De siste 10-15 årene er det blitt nytt liv i havneområdet, med flere spisesteder og hotell. Praktisk nok for båtfolket ligger turistkontoret tvers over veien for rådhuset.

Den lille utstikkerkaia ved Rådhuset har ikke all verdens plass til båtgjester.

Den lille utstikkerkaia ved Rådhuset har ikke all verdens plass til båtgjester.

Dekker basisbehov

I tråd med den lille gjestehavnen, er ikke fasilitetene av de ypperste, men tilbyr det nødvendigste. Du finner vann og strøm, et serviceopplegg med toalett og dusj samt vaske- og tørkemuligheter. Det er ikke internettforbindelse.

Totalt sett skal det være plass til mellom 60-80 båter på gjesteplassene, og havneavgiften ligger på mellom 100-150 kroner. Det praktiseres sidefortøyning.

For mer informasjon om hva som skjer i Tvedestrand: http://www.visitsorlandet.com/no/arrangementer/

Tvedestrand gjestehavn

  • Posisjon: N 58°37.321 E 008°55.953
  • Båtplasser: ca. 60-80
  • Fortøyning: Stenbrygge, flytebrygge.
  • Dybde: 1-5 meter
  • Havneservice: Turistinfo, kiosk, dusj/WC, vask, ferskvann, vaskerom, strøm, minibank, dagligvarehandel, apotek og helsetjeneste.
  • Pris per natt: 100-150
  • WLAN: Nei
  • Tlf: 37 16 11 01

Flere gjestehavner:

Havneguide Oslofjorden

Havneguide Sørlandet

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning