Vi har tatt turen fra Nevlunghavn i vest og Skjærhalden i øst og helt opp til Aker Brygge i Oslo. Det er etterhvert blitt god standard på gjestehavnene på de viktigste anløpsstedene, men omgivelser og atmosfære varierer en god del.

Hovedstadens perler

I Oslofjorden har man selvfølgelig store forventninger til hovedstadens gjestehavn. Og de blir innfridd, her kan du kombinere båtliv og storbyliv i flotte omgivelser hos Herbern Marina på Aker Brygge. Lenger ut i fjorden har vi nok en favoritt på Oscarsborg. Fin beliggenhet og festningsområdet byr både på servering og levende historie. Også Son er verd et besøk, du kommer ikke nærmere Sørlandidyll så nær Oslo.

Oslo gjestehavn

Drøbak gjestehavn

Oscarsborg gjestehavn

Son gjestehavn

Havneguide gjestehavner=

På Oscarsborg ankrer du opp i en levende historiebok. © Handeland, Petter

Variert i Østfold

Forsetter du langs østsiden av Oslofjorden har du varierte muligheter. Byhavner som Moss og Fredrikstad, eller mindre uthavner som Skjærhalden og Hankø. Vår personlige favoritt blir Skjæhalden ytterst på Hvaler. Her er det utpreget sommerstemning, samtidig som havneanlegget er stort og nytt. Dessuten har Skjærhalden det meste du trenger av forsyninger og servering.

Moss gjestehavn

Hankø gjestehavn

Fredrikstad gjestehavn

Skjærhalden gjestehavn

Havneguide gjestehavner=

Innseilingen til Fredrikstad er ikke av de vakreste, men i selve gjestehavnen midt i byen er det fint. © Handeland, Petter

Stavern er vår favoritt

Det er mye bra for båtfolket på vestsiden av Oslofjorden. Det begynner veldig bra med en sentral og livlig gjestehavn i Horten. Dessuten viser Tønsberg seg fra sin beste side med et flott havneanlegg under Slottsfjellet, men man må være obs på åpningstidene for de to bybroene om man har en høy båt. Men Oslofjorden aller fineste gjestehavn finner du på Stavern. Her har du alt en gjestehavn skal by på, i tillegg til at Stavern har all den sjarmen, maritime historikken og byfasilitetene båtfolk ønsker seg.

Horten gjestehavn

Åsgårdsstrand gjestehavn

Tønsberg gjestehavn

Sandefjord gjestehavn

Larvik havn

Stavern gjestehavn

Nevlunghavn gjestehavn

Havneguide Oslofjorden 2010=

I Tønsberg er det en flott gjestehavn under foten av Slottsfjellet. © Terje Bjørnsen

Flere gjestehavner: Havneguide for Sørlandet

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!