Dashew FPB 64

Komfortabel miljøkrysser

Drivstoffeffektive båter hvor komfort og sjøegenskaper er tatt vare på, er i tiden. Dashew viser spennende takter.

Publisert Oppdatert

Newzealandske Dashew har i mange år laget seilbåter som kan krysse lange havstrekk. New Zealand ligger jo som kjent relativt alene i Stillehavet, og når du har besøkt hver eneste vik på øyriket, må du langt av gårde for å finne nye mål for seilasen¿

Etter hvert har pågangen fra langdistanseseilere som ønsker seg motorbåt blitt større, og for tre år siden bygde verftet sin første "expedition yacht", Dashew FPB 83.

Nå har verftet tatt med seg erfaringene fra FPB 83 til en noe mindre modell, den snaut 20 meter lange Dashew FPB 64. Hele poenget med denne båttypen er å være et alternativ til de mer trawler-lignende langdistansebåtene, som for eksempel Nordhavn.

Les også:

FPB står for "Fast Pilot Boat" og viser til losbåtene fra tidligere tider, før de store motorenes inntog. Ifølge konstruktør Steve Dashew var disse båtene raske og svært sjødyktige.

STOREBROR: Dashew Fpb 83 var første 'expedition yacht' fra verftet.

STOREBROR: Dashew Fpb 83 var første 'expedition yacht' fra verftet.

Tøff og nøysom skute

Tekniske data Dashew FPB 64

  • Lengde: 19,85 m
  • Bredde: 5,22 m
  • Deplasement: 34 t
  • Drivstoff: 12 800 l
  • Rekkevidde: 6400 Nm ved 9 kn
  • Toppfart: 10,5 kn

Mer info: http://www.setsail.com/dashew/dashoff.html

Klikk her for mer info på engelsk:

http://www.setsail.com/dashew/do_PARADIGM.html

http://www.setsail.com/dashew/FPB64_intro.html

Dette har man forsøkt å gjenskape i FPB-serien - med komfort på lange havkryssinger, evne til å tåle kraftig vind og sjø, selvrettende skrog, 10 knops marsjfart, uthavnskapasitet også uten generatordrift og minimalt vedlikeholdsbehov.

Det er Windy-distributøren i Storbritannia og Frankrike, Berthon Group, som har fått salgsansvaret for Dashew FPB i Europa. Er du nysgjerrig på båtkonseptet, kan du se Steve Dashews FBP 83 i vinteropplag hos Berthon i Southampton.

Se video: Clipper 62: Økonomisk luksuscruiser

6400 nm per tank

Hvis du vil anskaffe en slik båt, er det fortsatt mulig å kjøpe seg inn på skrog nummer fire, som blir klart for levering i slutten av 2010.

Med en rekkevidde på 6400 nautiske mil pr. tankfylling, holder det med et par-tre tankstopp fra New Zealand til Norge, men husk å bestemme deg for om du skal legge turen om Panama- eller Suez-kanalen før du setter kursen ut fra New Zealand.

Vi ønsker god tur, og blir gjerne med på et legg, om du trenger mannskap!

- Det var ikke Fletcher Christian som sto bak mytteriet på Bounty

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning