Ned Ship Group bygger yachter selv de fleste millionærer må nøye seg med å drømme om - som for eksempel den fantastiske Strand Craft-serien, som nordmannen Kurt Strand er dypt involvert i.

Nå planlegger Ned Ship Group å bygge super-yachten over alle super-yachter - et luksusskip de hevder innleder en ny æra med Super Sport Yachter.

"Sovereign", er navnet på denne 105 meter lange flytende herligheten - og i likhet med Strand Craft-serien er den designet av svenske Grey Design.

NEDSHIPGROUP design office;=

JAMES BOND: ""Sovereign"" har høy James Bond-faktor. Illustrasjon: Grey Design © NEDSHIPGROUP design office

=

=

=

Overdådig utstyrt

La oss like godt servere noen fakta:

* Motorisering: 2 x 8000 hk, og toppfart 23 knop eller 3 x 10 000 hk og toppfart 30 knop

* Rekkevidde: Cirka 6000 nm

* I alt 5000 m2 boareal

* Master øvre dekk-suite: Ca. 400 m2.

* Minst åtte balkonger

* Seks VIP-suiter på 60 m2 med egen balkong

* Opp til 14 mindre suiter

* 1 eller 2 svømmebasseng (8 x 4,5 meter)

* Heli-pad

* Kino (70 m2)

* Stor gymsal med massasje-salong, spa og sauna

* En sentralt plassert bred trapp med tilhørende heis

* Internett-kafé, pianobar, bibliotek, beach club etc.

* Garasjeanlegg for opptil 15 tendere, biler etc.

=

FLYTENDE HOTELL: ""Sovereign"" er som et flytende hotell, med all luksus du kan drømme om (men neppe har råd til). Illustrasjon: Grey Design

Firma-yacht

Å stige ombord i Sovereign skal være omtrent som å gjøre det samme i for eksempel Colour Line eller et luksushotell. Du stiger inn i en foajé, og etter å ha sjekket inn på suiten, som selvsagt har eget bad, soverom og oppholdsrom, kan du for eksempel finne deg en bar eller et privat møterom.

Etter et eventuelt seminar, kan du trekke deg tilbake til en spa-opplevelse eller en økt i gymrommet, før du kler deg om til en bedre middag. Kanskje du vil nippe til en gin & tonic på balkongen først, mens du nyter utsikten og lytter til lyden av bølgeplask (og muligens måkeskrik)?

Helikopterdekket er kjekt å ha, hvis for eksempel et selskap har leid yachten, og har invitert et par hundre gjester til middag. Da kan to helikoptere kjøre skyttel, og bringe gjestene fra land og ut til yacthen, og etter hvert tilbake.

Og det er nok primært firmamarkedet Ned Ship Group regner med å få som kunder til denne grandiose yachten, som vil koste rundt 900 millioner kroner. Ikke mange privatpersoner har så dype lommer.

Men det er lov å drømme. Så drøm deg bort med denne animasjonen av "The Sovereign":

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!