Henrik Skansen

HENRIK SKANSEN: PR-agent og moteblogger. © FOTO: Privat

Aner du ikke hva du skal kjøpe til kjæresten, far eller bror i år?

Vi har snakket med fire eksperter som har god peiling på shopping. De gir oss råd om hva vi bør gå for – og hva vi absolutt bør styre unna.

Sjekk ut flere tips nederst på siden!

Nøkkelplagg sikre kjøp

Stylist og motejournalist Vibeke Stiansen mener skjerf, for eksempel med ruter, en deilig strikkegenser, en fin klokke, et par sneakers eller vintersko er ganske sikre julegaver.

- Det samme gjelder en klassisk skjorte, enten ensfarget, stripete eller med rutemønster, et skinnbelte eller et par skinnhansker, sier hun.

Videre er også grove strikkegensere, kardigans, høyhalsere, lammeullskjerf, dokumentmappe i skinn og tørkler til dressjakken gode tips.

- For ikke å glemme Swims – kalosjer til å ha utenpå penskoene når det er vått ute, anbefaler hun.

PR-agent og moteblogger, Henrik Skansen, anbefaler å kjøpe noen nøkkelplagg.

- Man får aldri nok av basisplagg i en garderobe, så legg gjerne ned litt penger i sikre og enkle plagg i god kvalitet. Det beste er å gi gaver som faktisk varer.

Han anbefaler deg å lete etter "den perfekte" når du er på julegavehandling.

- Se etter den optimale oxfordskjorten, perfekte og basic T-skjorter eller et par stilrene sneakers. Ellers er en rundhalset genser eller en turtleneck alltid fint å få, fordi de varer lenge og er behagelige å bruke nå i den kalde årstiden, sier han.

- Gå gjerne for en i digg merinokvalitet eller kanskje til om med kasjmir om personen har vært ekstra snill, legger Skansen til.

Han forteller at kasjmir er et stoff de færreste, spesielt menn, tar seg råd til.

- Men i forhold til hvor god kvalitet det er på stoffet, er det en sikker investering, og ekstra hyggelig å få, sier Skansen.

Grooming-produkter en vinner

Lasse Ellingsen har flere års erfaring som moteblogger, og er innehaver av den norske motebloggen for menn, Norskegentlemen.com. I tillegg til plagg, mener han det også finnes en rekke harde pakker som mannen vil bli fornøyd med.

- Gå for et barberingssett. Tradisjonell barbering er blitt mer og mer populært. Ellers vil jeg anbefale å kjøpe en kul paraply. Å se menn i dress og paraply fra en eller annen kiosk, er som å banne i kirken.

- Enhver gentleman trenger en flott paraply som står i stil til resten av antrekket, sier han.

Julegaveguide til kjæreste, far og bror:

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!