Enten du farger håret hos frisøren eller velger å farge det selv hjemme, er det irriterende når det nyfargede håret begynner å miste glans og farge. Ifølge ekspertene er det ikke mye som skal til for at håret skal holde bedre på fargen.

Oksygen er fienden

- Det er oksygen som er den store synderen når det kommer til at hårfargen blir matt og lysner, forteller Peter Vonkunz Brun, kreativ leder hos På Håret.

Derfor er det viktig at man lukker skjellagene i håret og legger en beskyttende hinne rundt etter man vasker det. I nesten alle hårpleieserier finnes det shampo, balsam og hårkur som er beregnet på farget hår.

Ta de rette valgene

- Å bruke produkter for farget hår er viktig, men husk alltid å bruke hårkur. Det er viktigere med kur enn balsam om det er et økonomisk spørsmål, sier Brun.

Det finnes også produkter med fargepigmenter, som tilfører håret ny farge hver gang du vasker det. Produkter med proteiner er også et godt valg, siden det styrker håret.

Share

Beskyttelse er viktig

Sol, saltvann og klor åpner også skjellaget i håret, derfor bør du derfor bruke produkter med solbeskyttelse om du er på ferie eller steder med mye sol.

- Bruk gjerne en balsam eller leave-in kur, da holder håret seg sunnere og fargen varer lengre, sier Morten Eiknes, art director hos Hair and There.

I tillegg er hårføner, rettetang, krølltang blant hårets verste fiender, og tærer ofte på fargen.

- Det dummeste man kan gjøre er å bruke varmeverktøy uten å ha varmebeskyttelse i håret. Dette trekker nemlig fuktighet ut av håret, og åpner skjellaget for oksygen, forteller Brun.

Han legger til at man heller ikke burde være våt i håret når man går ut i kulden, siden det også skader skjellaget og gjør at fargen falmer.

Les også:

Slik fjerne du hårfargesøl

Få sesonges fineste frisyrer

Fin sminke på 2 minutter

FRA VENSTRE: Tigi S Factor Color Savvy Shampoo (kr 130), Tigi S Factor Color Savvy Conditioner (kr 140), Toni og Guy Bruette Shampoo (kr 127), Toni og Guy Brunette Conditioner (kr 127), SP Sun UV Spray (kr 249).=

FRA VENSTRE: Tigi S Factor Color Savvy Shampoo (kr 130), Tigi S Factor Color Savvy Conditioner (kr 140), Toni og Guy Bruette Shampoo (kr 127), Toni og Guy Brunette Conditioner (kr 127), SP Sun UV Spray (kr 249). © Foto: asos.com og produsentene.

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!