Bikinimote

Guttas dom over bikiniene

Dette tenker gutta om bikinien din.

DEN VAR RAR: Monokiner og strasspyntede badedrakter er ikke guttas favoritt på stranda i sommer.

DEN VAR RAR: Monokiner og strasspyntede badedrakter er ikke guttas favoritt på stranda i sommer. Foto: FOTO: Stella Pictures, Swaroski

Publisert Oppdatert

Solen skinner, bikinisesongen er like rundt hjørnet, og som vanlig bugner butikkene allerede av fargerik bademote tilpasset enhver fasong og lommebok. Mange av oss er sikkert allerede godt i gang med å forberede kroppen på sol og sommer.

Vi jenter vil gjerne være med på motene og ta oss godt ut, både for egen del og det motsatte kjønn, men kvinner og menn har ikke samme syn på mote og trender.

For hva tenker egentlig gutta om det vi har på oss på stranda? Er bikini best, eller kan også badedrakter være sexy?

Eller er det slik at der vi kaster oss begeistret over trendy monokinier og retro badedrakter, står menn forvirret tilbake og lurer på hva i all verden skjedde med den gode gamle vis-så-mye-hud-som-mulig-bikinien?

Dette tenker gutta om bademoten

Det britiske magasinet Marie Claire gjennomførte nylig en stor undersøkelse der 100 menn ble spurt ut om badetøyet kvinner helst stiller på stranden i.

Svarene vil kanskje få deg til å revurdere årets bikini-innkjøp.

TREKANT: Mye hud og lite stoff går aldri av moten. Fomfulle Kate Upton og Victoria's Secret modellen Candice Swanepoel ser begge smashing ut i trekantbikinier. Etro bikinien er en smart sommerinvestering.

TREKANT: Mye hud og lite stoff går aldri av moten. Fomfulle Kate Upton og Victoria's Secret modellen Candice Swanepoel ser begge smashing ut i trekantbikinier. Etro bikinien er en smart sommerinvestering. Foto: FOTO: Stella Pictures/Net-a-Porter

1. Trekantbikinien

Ja, denne ser bra ut, man ser jo nesten hele kroppen.

Denne regjerer som en av de absolutt mest populære valgene på stranda - og hvem kan vel klandre både oss og gutta for det. En bikini som stort sett består av et par minimale trekanter og noen taktisk plasserte snorer gjør jo at brunfargen blir jevn og fin over (nesten) hele kroppen.

Ifølge gutta Marie Claire snakket med, var hele 74 prosent fan av trekantbikinien og ville mer enn gjerne se sin utvalgte - og andre damer for den saks skyld - i denne på stranda i sommer. Men 26 prosent var mer konservative og syntes denne bikinien var en smule for avslørende.

- La det være igjen litt til fantasien, uttalte en av gutta til bladet.

Det Nye tok turen til Bogstadveien i Oslo for å finne ut hva norske menn tenker om årets bademoter - er de enige med britene?

Om trekantbikinien mener gutta følgende:

- Ja, denne er vel fin. Den er liksom som en helt vanlig bikini. Fint med knallfarger når man er brun, mener 36-år gamle Iver Moe fra Oslo.

22-år gamle Henrik Pedersen fra Skien er enig:

- Ja, denne ser bra ut, man ser jo nesten hele kroppen.

Ingen av de norske gutta mente stilen var for avslørende.

2. Standard to-delt bikini

ENKELT OG GREIT: Gutter er enkle vesener og foretrekker den helt klassiske to-delte bikinien.

ENKELT OG GREIT: Gutter er enkle vesener og foretrekker den helt klassiske to-delte bikinien. Foto: FOTO: Stella Pictures, Asos

Ikke bare har du sikkert en hel skuff av disse fra før av og slipper kanskje å gjøre noen nyinvesteringer - du kan også trøste deg med at, trekker du i denne på stranda i sommer er du omtrent garantert oppmerksomhet fra det motsatte kjønn.

Bikiniens historie

  • 5 juli 1946 lanserte den franske ingeniøren Louis Réard et antrekk som var "mindre enn verdens minste badedrakt". Fire dager tidligere hadde amerikanerne prøvesprengt en atombombe i Bikini-atollen i Stillehavet. Réard, som håpet sin oppfinnelse ville være like eksplosiv, kalte opp badedrakten sin etter Bikini-atollen.
  • Bikinier ble forbudte å bruke i skjønnhetskonkurranser etter Miss World finalen i London i 1951. Like etterpå ble ogå bikinien forbudt i Belgia, Italia, Spania og Australia - og var erklært syndefull av selveste Vatikanet.
  • Det sies at det var bildene av en ung Bridget Bardot, som lekte seg i vannkanten i Cannes sammen med kjekkasen Kirk Douglas som gjorde at bruken av bikini begynte å spre om seg.
  • I 1962 skapte Ursula Andress kinohistorie da hun i Bond-filmen Dr. No steg ut av de blå bølgene i det Karibiske Hav iført en hjemmelaget bikini. Nesten 40 år senere gjenskapte Halle Berry øyeblikket i Die Another Day.

Kilde: Time Magazine

Hele 97 prosent av gutta Marie Claire snakket med svarte nemlig at denne meget populære standard-bikinen var deres absolutte favoritt.

En anelse mer dekkende enn trekantbikinien, men fortsatt med mye hud på utstilling. Det manglet ikke på lovord om denne klassikeren.

Flere av de spurte poengterte til magasinet at det er jo nettopp denne bikini-typen som ligner mest på kvinners undertøy - noe vi vet gutta setter pris på.

3. Bandeau-bikini

Denne bikinien kan fint ligne litt på den klassiske to-delte bikinien, men overdelen kjennetegnes ved at den strekker seg over begge puppene og ikke er formet som to trekanter eller to skåler, som på de to bikinitypene over.

Denne typen overdel stammer faktisk fra så langt tilbake som romertiden, da kvinners bryster ble pakket inn i tøystykker under sportsarrangementer og offentlige badestunder. Og det ser faktisk ut som om tidens tann ikke har tært vekk denne trenden, for hele 89 prosent av menn som ble spurt var enige om at denne bikinien var flott, og bare 11 prosent forklarte at de ikke liker denne typen bikini.

Også norske menn synes denne bikinitypen er fin-fin.

- Ja, er ikke dette en helt vanlig bikini?, undrer en kameratgjeng fra Sandvika som vi snakker med.

- Toppen er kanskje litt annerledes, den har hekte og ikke knyting, forklarer 26-år gamle Petter Sandstad for kompisene sine.

- Det er fint, mener 19-år gamle Espen Øien.

- Man blir jo brun på skuldrene også, og får ikke skille av snora.

4. Monokini

Dette er badetøyet for deg som liker å gjøre inntrykk og skille deg ut. En monokini er en hel badedrakt, men hvor man har fjernet sidestykkene, slik at begge sider av magen er bar.

BANDEAU: Denne er populær, og gutta vender tommelen opp.

BANDEAU: Denne er populær, og gutta vender tommelen opp. Foto: FOTO: Stella Pictures

Disse har dukket opp oftere og oftere de siste årene, både på catwalken og diverse kjendiser som nyter en moteriktig strandferie.

MONOKINI: Kate Upton viser frem monokini. - Det ser ut som man har ødelagt badedrakten, sa en av dem vi spurte i Oslo.

MONOKINI: Kate Upton viser frem monokini. - Det ser ut som man har ødelagt badedrakten, sa en av dem vi spurte i Oslo. Foto: FOTO: Stella Pictures

Problemet her er at der hvor übertrendy high fashion begynner, har gutta en tendens til å falle litt av.

Av de spurte i Marie Claires undersøkelse var det bare 22 prosent som likte denne typen badedrakt.

Den mest vanlige responsen blant de 78 prosent som ikke var en fan av looken var:

- Jeg skjønner det bare ikke.

Her er norske gutter såre enig med sine engelske brødre:

- Nei, dette blir litt rart, forklarer Iver fra Oslo.

- Det ser ut som man har ødelagt badedrakten.

Espen fra Sandvika er enig:

- Ikke pent.

5. Asymmetrisk badedrakt eller bikini

De asymmetriske variantene ble heller ikke noen storfavoritt blant det motsatte kjønn. 67 prosent likte denne typen overdel, mens 33 prosent forklarte at de foretrekker badetøy med to stropper - eller helt uten. Det som bekymret flest menn når det kom til denne typen badetøy var nokså enkelt:

- Ville man ikke ende opp med et skikkelig rart skille?

Badetøy med bare én stropp lider samme skjebne blant norske menn som hos britene:

- Det ser så ujevnt ut, forklarer Henrik fra Skien.

- Jeg tror ikke damer kler dette så godt som en vanlig bikini.

6. Tankini

Denne typen bikini har vært redningen for mangt et kroppskompleks på stranda. Den todelte drakten ligner på en heldekkende badedrakt, men er i teorien fortsatt en bikini. Populær blant godt voksne damer på sydenferie, men hva tenker gutta?

- Dette blir litt sånn som når menn bader med t-skjorte på, uttalte én av de spurte til Marie Claire.

- Det er vel bedre å velge enten eller, mener en annen.

DET ENKLE ER OFTE DET BESTE: En fin og feminin badedrakt kan man godt gå med.

DET ENKLE ER OFTE DET BESTE: En fin og feminin badedrakt kan man godt gå med. Foto: FOTO: Stella Pictures

Likevel var det 53 prosent som påsto at de likte denne typen badetøy, mens 47 prosent vendte tommelen ned.

7. Den klassiske badedrakten

Det er faktisk ikke mange kvinner som velger badedrakt over bikini når vi er på stranda - selv om det de siste årene har blitt sendt mang en lekker badedrakt nedover catwalken.

Men dette burde du kanskje gjøre noe med, iallefall om målet er oppmerksomhet fra det motsatte kjønn, for hele 65 prosent rapporterte at de synes det er fint med badedrakt - om den bare er feminin nok og ikke ligner på en sportsdrakt.

Å se hele kroppen er jo hele poenget med en bikini tenker de fleste gutta Det Nye stopper og snakker med om bademote.

- Det ser liksom litt tilkneppet ut om man stiller i badedrakt på stranda, det er jo greit i et badeland eller om man trener svømming, forklarer 31 år gamle Christian Larsen fra Bergen.

8. Retro bikinien

Det er kanskje ikke til å unngå med all fokus på vintage og Mad Men og det formfulle 50-tallet at pin up-looken kommer tilbake for fullt - også når det gjelder badetøy.

Badedrakter i nostalgiske pastellfarger og bikinibukser som er høye på livet gjør at man kan føle seg sexy og likevel se noenlunde anstendig ut på stranda.

Men, ikke overraskende, gutta er ikke fans av anstendighet på stranda, her vil de ha mest mulig solbrun hus å se på, så bare 21 prosent rapporterte at de likte denne retro-looken.

TANKINI: Denne er god å ty til dersom man ikke har lyst til å vise frem magen. Nei, sier gutta.

TANKINI: Denne er god å ty til dersom man ikke har lyst til å vise frem magen. Nei, sier gutta. Foto: FOTO: Stella Pictures, Macy's

Her er faktisk norske menn mer positive enn britene.

- Disse er jo ganske kule, mener Christian fra Bergen.

9. Den supertrendy bikinien

Det florerte av lekre badekreasjoner på motevisningene for denne våren og sommeren i fjor høst. Paljetter, metall, pålimte 3D-effelt blomster og nagler, nå skal tydeligvis bademoten virkelig synes på stranda.

De mest moteriktige av oss prøver gjerne, men det er tydelig at vi jenter er på en annen planet enn gutta på motefronten.

Denne typen badedrakt var nemlig guttas absolutte versting, og bare 17 prosent forklarte at de likte denne moderne bademoten. De andre 83 prosentene stilte seg litt uforstående til hele greia.

- Tåler denne egentlig vann?

Hva med stringtruser på bikinien?

Utrolig nok har det seg slik at de fleste gutta Det Nye snakket med ikke har så mye til overs for denne typen bikini-underdeler.

- Neei, det blir liksom litt too much, uttalte engelskmannen Mark White fra London som Det Nye snakket med i Bogstadveien i Oslo.

Henrik fra Skien er enig:

- Nei, det er ikke så pent, ikke på stranda.

- Det blir litt sånn at alle glaner på rumpa til dama di, og det er vel ikke så kult, mener Espen fra Sandvika.

STRINGBIKINI?: Jenna Jameson er ikke av den sjenerte typen, og går gjerne med stringbikini på stranden.

STRINGBIKINI?: Jenna Jameson er ikke av den sjenerte typen, og går gjerne med stringbikini på stranden. Foto: FOTO: Stella Pictures

Les også:

Trikset som gir deg den flotteste brunfargen

Slik blir du bikiniklar

Hverdagskjolene som redder dagen din

Slik finner du drømmejeansene

- Å droppe shampoen er noe av det beste du kan gjøre for håret ditt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning