Skjønnhetstips

Bevar sommergløden!

Fargen du fikk i sommer, forsvinner gjerne i takt med solen. Men det finnes råd, her er triksene som får brunfargen til å vare!

BEHOLD GLØDEN: Sommeren går altfor fort. Slik beholder du den fine gløden så lenge som mulig.

BEHOLD GLØDEN: Sommeren går altfor fort. Slik beholder du den fine gløden så lenge som mulig. Foto: FOTO: Bulls

Publisert Oppdatert

Tiden er inne for å ta i bruk de metodene som finnes for å bevare noe av den fargen du fikk i sommer.

Sunn og frisk hud ser alltid bra ut så husk å skrubbe, smøre og til slutt kan du jukse litt med produkter som gir glød og litt farge.

Skrubb

Første steg mot å bevare brunfargen er å skrubbe kroppen jevnlig.

Ved å eksfoliere huden vil:

- Gløden i huden komme frem, brun eller ei.

- Døde hudceller fjernes, slik at huden ser og kjennes glatt og myk ut.

- Påfølgende produkter bli mer effektive fordi de trekker inn i huden, og ikke bare blir liggende utenpå.

TIPS: Lag din egen kroppsskrubb ved å blande sukker og olje som du masserer på kroppen i sirkulære bevegelser.

1. Et av kultproduktene til L'Oréal, fordi den gir en god eksfoliering av huden, har en frisk duft og er rimelig, kr 99.  2. En effektiv skrubb fra Body Shop, som inneholder aktive ingredienser som koffein, sitrusoljer og økologisk aloe vera fra Community Fair Trade i Guatemala, kr 269. 3. Biotherms variant inneholder tre næringsrike oljer som skal gi rikelig med fuktighet samtidig som milde skrubbekorn skånsomt fjerner døde hudceller,  kr 235. 4. Denne effektive peelinggelèen inneholder termalsk kildevann som har en beroligende effekt på huden, og er uten parabener, såpe og alkohol. Kr 175. 5. Denne milde sukkerskrubben skal etterlate huden silkemyk, glødende og med en lett duft av roser, kr 495. 6. Bobbi Browns versjon av mikrodermabrasjonsproduktene. Kornene blandes med ditt renseprodukt, for en mild og effektiv eksfoliering av ansiktshuden, kr 355. 7. Oriflames svenske-skrubb eksfolierer huden din ren og glatt med salt og mandelskall, mens ingefærolje og styrker og beroliger huden, kr 199.

1. Et av kultproduktene til L'Oréal, fordi den gir en god eksfoliering av huden, har en frisk duft og er rimelig, kr 99. 2. En effektiv skrubb fra Body Shop, som inneholder aktive ingredienser som koffein, sitrusoljer og økologisk aloe vera fra Community Fair Trade i Guatemala, kr 269. 3. Biotherms variant inneholder tre næringsrike oljer som skal gi rikelig med fuktighet samtidig som milde skrubbekorn skånsomt fjerner døde hudceller, kr 235. 4. Denne effektive peelinggelèen inneholder termalsk kildevann som har en beroligende effekt på huden, og er uten parabener, såpe og alkohol. Kr 175. 5. Denne milde sukkerskrubben skal etterlate huden silkemyk, glødende og med en lett duft av roser, kr 495. 6. Bobbi Browns versjon av mikrodermabrasjonsproduktene. Kornene blandes med ditt renseprodukt, for en mild og effektiv eksfoliering av ansiktshuden, kr 355. 7. Oriflames svenske-skrubb eksfolierer huden din ren og glatt med salt og mandelskall, mens ingefærolje og styrker og beroliger huden, kr 199. Foto: FOTO: Bulls og Produsentene

Fukt

Fukt, fukt, fukt! Viktigheten av en fuktet hud for å bevare brunfargen kan ikke understrekes nok.

Ved å tilføre huden fuktighet vil:

- Du unngå å flasse, og huden vil holde seg brun og "hel" lenger

- Huden være mer motstandsdyktig mot ytre påvirkninger og kløe

- Huden gløder og se friskere ut

Husk at det også er viktig å fukte huden innenfra, enten via kostholdet eller via kosttilskudd.

Gode kilder til fettsyrer som smører kroppen fra innsiden er:

- avokado

- nøtter

- frø

- fet fisk

- kaldpresset olje

Glød

1. Radiance body lotion fra Burt's Bees er en nærende fuktighetskrem med shimmereffekt som skal gi rikelig med fuktighet og glød til huden, kr 179. 2. Green People Hydrating body lotion dufter deilig, og skal gi dehydrert hud fukten og gløden tilbake, kr 279. 3. Papaya ointment er en allsidig krem som fukter, beskytter og reparerer. Kremen kan blant annet brukes som leppepomade, klimakrem og fuktighetskrem til kropp og ansikt. Kr 299. 4. Mac Mineralize charged water er en myk lotion som tilfører fuktighet til ansikt og kropp, kr 300. 5. En reparerende kroppskrem som skal fornye og stramme opp huden, samt fukte og lindre tørr og irritert hud. Kr 950. 6. Green tea body cream er en rik fuktighetskrem som fukter og mykgjør en tørr sommerhud, kr 295. 7. En 100% økologisk kroppsolje med en lett duft av sitrus, kr 195. 8. Shiseidos body cream fukter tørr hud og virker oppstrammende, kr 450. 9. En nærende bodykrem til tørr hud som dufter mildt av fersken. En påføring skal gi nok fuktighet og næring for 2 dager! Kr 199.

1. Radiance body lotion fra Burt's Bees er en nærende fuktighetskrem med shimmereffekt som skal gi rikelig med fuktighet og glød til huden, kr 179. 2. Green People Hydrating body lotion dufter deilig, og skal gi dehydrert hud fukten og gløden tilbake, kr 279. 3. Papaya ointment er en allsidig krem som fukter, beskytter og reparerer. Kremen kan blant annet brukes som leppepomade, klimakrem og fuktighetskrem til kropp og ansikt. Kr 299. 4. Mac Mineralize charged water er en myk lotion som tilfører fuktighet til ansikt og kropp, kr 300. 5. En reparerende kroppskrem som skal fornye og stramme opp huden, samt fukte og lindre tørr og irritert hud. Kr 950. 6. Green tea body cream er en rik fuktighetskrem som fukter og mykgjør en tørr sommerhud, kr 295. 7. En 100% økologisk kroppsolje med en lett duft av sitrus, kr 195. 8. Shiseidos body cream fukter tørr hud og virker oppstrammende, kr 450. 9. En nærende bodykrem til tørr hud som dufter mildt av fersken. En påføring skal gi nok fuktighet og næring for 2 dager! Kr 199. Foto: FOTO: Produsentene

Hold på sommergløden utover høsten med selvbruningsprodukter. Velg et produkt som gir umiddelbar farge, eller en krem som gradvis gir deg den sommerbrune gløden.

TIPS: Ønsker du å ty til naturlig selvbruning kan du spise gulrøtter og søtpotet, de inneholder nemlig betakaroten som stimulerer melaninproduksjonen i huden.

Makeup

Med enkle trinn kan du få frem gløden og fargen i ansiktet, og dermed holde deg sommerfresh langt utover høsten.

1. Skin illuminator er en highlighter til kroppen som skal fremheve brunfargen både dag og kveld. Kremen kommer i tre nyanser, så du skal finne den som passer til din hudtone. Kr 278. 2. Tan accelerator stimulerer melaninproduksjonen i huden, og vil gi en solkysset glød til ansikt og kropp, kr 415. 3. Rodials selvbruningskrem kan brukes daglig over hele kroppen, for å bygge opp en jevn og naturlig brunfarge, kr 480. 4. Shiseidos Daily bronze er en lett selvbruningskrem som raskt trekker inn i huden uten å virke klissete. Kremen skal gi en naturlig brunfarge med en frisk glød, kr 350. 5. Biotherm Self tanning gel er en selvbruningsgelé som skal gi en naturlig gyllen farge og 24 timers fuktighet. Finnes i to nyanser, kr 210.

1. Skin illuminator er en highlighter til kroppen som skal fremheve brunfargen både dag og kveld. Kremen kommer i tre nyanser, så du skal finne den som passer til din hudtone. Kr 278. 2. Tan accelerator stimulerer melaninproduksjonen i huden, og vil gi en solkysset glød til ansikt og kropp, kr 415. 3. Rodials selvbruningskrem kan brukes daglig over hele kroppen, for å bygge opp en jevn og naturlig brunfarge, kr 480. 4. Shiseidos Daily bronze er en lett selvbruningskrem som raskt trekker inn i huden uten å virke klissete. Kremen skal gi en naturlig brunfarge med en frisk glød, kr 350. 5. Biotherm Self tanning gel er en selvbruningsgelé som skal gi en naturlig gyllen farge og 24 timers fuktighet. Finnes i to nyanser, kr 210. Foto: FOTO: Produsentene

Slik gjør du:

1. Legg en farget dagkrem eller BB-krem (farget dag krem) over hele ansiktet. Disse produktene er såpass transparente at det ikke gjør noe om fargen er litt mørkere enn hudtonen din, men jevn den da nedover mot halsen.

2.Påfør så et solpudder der solen naturlig ville truffet ansiktet, på neseryggen, pannen, kinnbena og haken og ton godt ut.

3. For ekstra glød kan du legge en bronsefargehighlighter øverst på kinnbena, under brynene og langs neseryggen.

4. Korall er en farge som fremhever sommerbrun hud, og kan gjerne brukes både på lepper og kinn. En lipgloss vil gjøre sommerlooken frisk og ung.

Les også:

Uvanene som gir deg uren hud

De kuleste iphone-dekslene finner du ikke i butikken (du finner dem her)

1. Med en korallfarget gloss som denne fra L'Oréal vil brunfargen fremheves. Glam shine miss candy lip gloss, kr 130.   2. En såkalt BB-krem, (en farget dagrem) har blitt en stor hit verden over på grunn av sine brukervennlighet. BB cream fra Garnier skal hjelpe deg å beholde gløden når høsten kommer, kr 89. 3. Få glød i ansiktet med Glow stick blusher fra IsaDora. Påføres kinn, øyne og lepper for ekstra glans, kr 139. 4. Fremhev brunfargen med et solpudder. Jane Iredale Moonglow og sunbeam er to flotte bronzere som gir glød og farge til ansiktet, kr 498 pr stk. 5. Mac Lustre drops sun rush er en flytende bronzer som kan brukes alene, eller blandes sammen med din fuktighetskrem for et hint av glød. Kr 200.

1. Med en korallfarget gloss som denne fra L'Oréal vil brunfargen fremheves. Glam shine miss candy lip gloss, kr 130. 2. En såkalt BB-krem, (en farget dagrem) har blitt en stor hit verden over på grunn av sine brukervennlighet. BB cream fra Garnier skal hjelpe deg å beholde gløden når høsten kommer, kr 89. 3. Få glød i ansiktet med Glow stick blusher fra IsaDora. Påføres kinn, øyne og lepper for ekstra glans, kr 139. 4. Fremhev brunfargen med et solpudder. Jane Iredale Moonglow og sunbeam er to flotte bronzere som gir glød og farge til ansiktet, kr 498 pr stk. 5. Mac Lustre drops sun rush er en flytende bronzer som kan brukes alene, eller blandes sammen med din fuktighetskrem for et hint av glød. Kr 200. Foto: FOTO: Produsentene

Test av bodylotion

Vi testet mineralsminke

Stor test av billigsjampo

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning