Nettstedet Models.com fører oversikten over de hotteste modellene i bransjen til enhver tid. De fører blant annet lister over beste nykommere, mest ettertraktede - og de mest sexy modellene.

På denne listen finner man de vakreste modellene som håver inn jobber for de mest prestisjefulle merkene innen undertøy, skjønnhet, badetøy, kjedebutikker og magasiner.

Listene blir satt sammen av et panel som består av utvalgte modellbyråer i bransjen, som setter poeng på modellene i forhold til synlighet og evne til påvirkning i markedet.

Resultatet er en liste over de hotteste modellene akkurat nå. Her er de ti mest sexy modellene i rangert rekkefølge.

Del

1. Adriana Lima

Brasilianske Adriana Lima (29) har gjort seg bemerket som modell for undertøysmerket Victoria's Secret og som ansiktet til Maybelline. Hennes mørke hår og isblå øyne har gjort henne til en favoritt både på catwalken og på print.

Adriana Lima ble mor for snart halvannet år siden, men var raskt tilbake på catwalken i samme supermodellform som tidligere.

MEST SEXY: Brasilianske Adriana Lima er øverst på listen.=

MEST SEXY: Brasilianske Adriana Lima er øverst på listen. © Foto: Stella

2. Gisele Bündchen

Gisele Bündchen (30) har tronet øverst i modellbransjen i en årrekke og har vært den best betalte modellen i verden siden 2004.

I fjor hadde hun en årslønn på 140 millioner norske kroner, ifølge Forbes.com.

Gisele har prydet forsiden på alle de store motemagasinene, og gjort store kampanjer for merker som Dolce & Gabbana, Valentino, Chloé, Apple og Dior. I tillegg var hun også en av de mest profilerte Victoria's Secret-modellene.

Hun har også sitt eget merke med skotøy, kalt Ipanema Gisele Bündchen.

ANDREPLASS: Gisele Bundchen regnes fortsatt som en av verdens hotteste modeller.=

TJENER MEST: Gisele Bundchen regnes fortsatt som en av verdens hotteste modeller. © Foto: Stella

3. Miranda Kerr

Australske Miranda Kerr (27) har raskt seilet opp til å bli en av de mest populære Victoria's Secret-modellene. Hun gjenkjennes ofte på grunna vsine søte smilehull, som har blitt hennes kjennetegn.

Hun har også kapret filmstjernehunk Orlando Bloom, og paret fikk sin første sønn i januar. Allerede under moteuken i Paris i februar var Kerr tilbake på catwalken, og gikk visningen for Balenciaga.

Kerr har også lansert et eget økologisk hudpleiemerke, som heter KORA Organics.

14-4-2010 Miranda Kerr Ayyildiz Swimwear Photoshoot Pictured: Miranda Kerr SUPPLIED BY PLANET PHOTOS Photo: Planet Photo Code: 4066 COPYRIGHT STELLA PICTURES=

TREDJEPLASS: Miranda Kerr. © SFoto: Stella

4. Alessandra Ambrosio

Brasilianske Alessandra Ambrosio (29) er enda en Victoria's Secret-modell som nylig har fått barn og stilte i bikini i toppform bare noen uker etterpå.

Ambrosio har en av de beste kontraktene i Victoria's Secret, og hadde en inntekt på rundt 30 millioner norske kroner i 2010, ifølge Forbes.

I tillegg til Victoria's Secret, jobber Ambrosio for store merker som Prada, Louis Vuitton og Armani.

FJERDEPLASS: Victoria's Secret-modell Alessandra Ambrosio.=

FEMTEPLASS: Victoria's Secret-modell Alessandra Ambrosio. © Foto: Stella

5. Doutzen Kroes

Nederlandske Doutzen Kroes (26) er på femteplass over de best betalte modellene i 2010. Inntekten på rundt 33 millioner kroner kommer fra store kampanjejobber for L'Oréal Paris, Calvin Klein og som en av de viktigste profilene til Victoria's Secret.

Kroes ble mor for bare åtte uker siden, men er allerede tilbake i jobb. Hun har tidligere uttalt at hun er for formfull til å bli booket til visninger, og hun har en mer sporty og rundere kropp enn mange av sine kolleger.

NUMMER 5: Doutzen Kroes.=

NUMMER 5: Doutzen Kroes. © Foto: Stella

6. Brooklyn Decker

Brooklyn Decker (23) er både undertøysmodell og skuespiller. Hun er ofte i magasiner som Sports Illustrated og GQ, og har som de andre modellene på listen selvfølgelig jobber for Victoria's Secret.

I år debuterer hun på filmlerretet, hvor hun spiller mot Jennifer Aniston i filmen «Just Go With It».

Brooklyn Decker gjør også suksess på hjemmefronten, og er gift med tennisstjernen Andy Roddick.

NUMMER 6: Brooklyn Decker.=

NUMMER 6: Brooklyn Decker. © Foto: Stella

7. Rosie Huntington Whiteley

Britiske Rosie Huntington Whitely (23) er en stigende stjerne både i modell- og i filmbransjen. Hun har blitt kåret til «Model of the Year» av britiske Elle, har vært ansiktet til Burberry, Agent Provocateur og Victoria's Secret.

Hun er også på vei inn i filmbransjen og overtar rollen til Megan Fox i den neste Transformers-filmen.

Ellers har Rosie Huntington Whiteley fått mye oppmerksomhet for sin personlige stil, og regnes som en av de kuleste it-jentene i Storbritannia.

NUMMER 7: Rosie Huntington-Whiteley.=

NUMMER 7: Rosie Huntington-Whiteley. © Foto: Stella

8. Candice Swanepoel

Candice Swanepoel (22) ble født i Sør-Afrika og gjorde det stort som modell allerede som 16-åring. Nå er hun en av de mest synlige modellene for Victoria's Secret.

Hun gjør for det meste undertøy- og bikinikampanjer, men har også gått visninger for designere som Diane Von Furstenberg og Dolce & Gabbana.

NUMMER 8: Candice Swanepoel.=

NUMMER 8: Candice Swanepoel. © Foto: Stella

9. Lara Stone

Nederlandske Lara Stone (27) er modellen som skiller seg ut fra de andre på denne listen. Hun har et spesielt utseende, som har sikret henne en fast plass både på catwalken for de viktigste designerne og på forsiden av de største bladene.

I 2010 var Stone nummer én på Models.coms liste over verdens ledende modeller.

Hennes karkateristiske mellomrom mellom tennnene og kvinnelige kropp har gjort henne til en favoritt blant designerne. Nå er hun ansiktet til motehuset Calvin Klein.

NUMMER 9: Lara Stone.=

NUMMER 7: Lara Stone er blant de yngre modellene på topplisten. © Foto: Stella

10. Irina Shayk

Russiske Irina Shayk (25) er fortsatt mest kjent for å være kjæresten til fotballstjernen Christiano Ronaldo. Men i fjor markerte hun seg kraftig da hun pryde den mest ettertraktede forsiden i bransjen, nemlig Sports Illustrateds årlige badedraktnummer.

Hun har også gjort oppdrag for Victoria's Secret, Lacoste, Guess og undertøysmerket La Senza.

NUMMER 10: Irina Shayk.=

NUMMER 10: Irina Shayk. © Foto: Stella

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!