Mari Ruus

Artikkelforfatteren Mari Ruus er skjønnhetsansvarlig i Det Nye.

Hun er utdannet journalist og makeupartist, og har tidligere jobbet som journalist i VG Nett, som skjønnhetsansvarlig for minMote.no, og som digital redaksjonssjef for motestoff på Klikk Mote.

Følg Mari sin nydelige skjønnhetsblogg her.

Trendene skifter ofte i motebransjen og det gjelder også blant modellene. Mens det på 80- og 90-tallet var supermodellene som regjerte, har det de siste sesongene vært større variasjon rundt hvem som er de mest populære typene.

Den siste tiden har tendensen vært modeller i store størrelser og med mellomrom mellom tennene, mens det nå er noe helt annet som gjelder; nemlig eldre kvinner.

Godt voksne modeller er en tendens som har gått igjen i flere av de største motemagasinene, kampanjene og visningene denne høsten.

Del

Ønsker demokratisk mote

Ukens høydepunkt for mange moteinteresserte er Lanvins gjestekolleksjon for H&M, som kommer i butikk tirsdag.

I kampanjen for kolleksjonen brukes som vanlig de mest ettertraktede modellene i bransjen, i tillegg til en modell som kunne vært bestemoren til de andre modellene.

For Lanvins designer Alber Elbaz er det viktig å kunne vise klærne på alle aldersgrupper.

- Jeg ønsker å være mer demokratisk med menneskene som skal gå med klærne og det er derfor jeg elsker tanken om at bestemoren, moren og datteren kan bruke den samme kjolen, sier Alber Elbaz, ifølge Huffington Post.

MODNE MODELLER: Lanvin for HogM satser på en eldre modell i sin kampanje.=

MODNE MODELLER: Lanvin for HogM satser på en eldre modell i sin kampanje. © Foto: HogM

- Fantastisk å bli eldre

V Magazine har kalt sin siste utgave The Who Cares About Age Issue, og coverne prydes av Susan Sarandon (64), Jane Fonda (72) og Sigourney Weaver (61).

- Hvis du er misfornøyd med hvordan du ser ut når du er 25, kommer livet til å bli tøft, sier Susan Sarandon til V Magazine.

- Det er fantastisk å bli eldre. Jo eldre mennesker blir, jo mindre redde blir de. Folk blir mindre fiendlige, de har færre negative følelser. Man ser ting fra begge sider. Det er veldig lite som stresser meg nå, sier Jane Fonda i intervjuet.

MODEN MODELL: Karl Lagerfeld med tidligere modell Ines de la Fressange under Chanels visning for vår/sommer 2011.=

MODEN MODELL: Karl Lagerfeld med tidligere modell Ines de la Fressange under Chanels visning for vår/sommer 2011. © Foto: Stella

Liker rynker

Motedesigner Tom Ford gjør comeback nå, og har fått være gjesteredaktør for franske Vogues desemberutgave. Her har han valgt å publisere en moteserie hvor modellene kun består av godt voksne damer, hvor rynkene ikke har blitt retusjert vekk i etterkant.

- Tom Ford liker vakre rynker veldig godt, forteller redaktør for franske Vogue, Carine Roitfeld, til nettstedet WWD.

Også designer Karl Lagerfeld har sansen for modne modeller. På Chanels visning for vår/sommer 2011, gjorde modell Ines de la Fressange (53) comebak på catwalken.

Hun var Chanels ansikt på 80-tallet og en god venn av Lagerfeld. Nå har 53-åringen fått en av de mest ettertraktede jobbene blant modeller, hun er nemlig ansiktet til Chanels vår- og sommerkampanje.

Olsen-tvillingene har også funnet sin muse blant de voksne damene. I deres eksklusive kleslinje The Row, har de valgt selveste Lauren Hutton (67) som modell.

VALGTE HUTTON: Olsen-tvillingene valgte Lauren Hutton som modell for sin kleslinje The Row.=

VALGTE HUTTON: Olsen-tvillingene valgte Lauren Hutton som modell for sin kleslinje The Row. © Foto: The Row

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!