Denim er i tiden som aldri før, med olaskjorter, olavester og ikke minst olabukser. Jeans går aldri av moten, den hører til i basisgarderoben og er en skikkelig hverdagsfavoritt!

Test deg selv: Er du en jeansonista?

Klassiske jeans

Ankelkorte skinnyjeans er fortsatt en stor trend. Går du for en variant i en nøytral farge har du en sikker og tidløs investering som passer til alt.

For eksempel kan et par svarte, smale jeans fint styles med en blazer. Da får du en elegant look, som ikke er for pyntet.

Pass på at du finner riktig passform. Skinnyjeansen skal sitte som støpt - men samtidig ikke for stramt. Husk også å ta en titt i speilet når du prøver, så du ser hvordan buksen ser ut bakfra - ofte er rumpa det vanskeligste partiet.

Som regel kan du tilpasse lengde og vidde i livet, så du får en bukse som passer perfekt, men kjøper du rimeligere jeans lar ikke alltid det seg gjøre. Heldigvis er det fort gjort å legge opp, og det ser dessuten også veldig kult ut å rulle opp jeansen.

Klassiske jeans.

1: Tiger of Sweden, Slender, kr 1399. 2: Cubus, Abbey Pants, kr 399. 3: Only, Ultimate regular, kr 300. 4: Wonhundred, Baby jeans, kr 900. 5: Filippa K, Gracie, kr 1300. © Foto: Produsentene

Trendy jeans

Samtidig som den klassiske, enkle denimbuksen er hot som bare det, ser vi utallige varianter med mønster og sømmer. Både batikk, blomster, dyremønster og striper, nå er (nesten) alt lov!

La jeansen være blikkfanget i antrekket ved å velge en variant med spennende print, sterk farge eller kule detaljer. Men pass på at det ikke blir for mye! En såpass prangende jeans gjør seg best med enkle plagg, for eksempel til noen av sesongens populære hvite plagg - som en hvit t-skjorte og hvit blazer.

Jeans med mønster kan også være veldig kult å kombinere til andre enkle denimplagg. Som en klassisk denimjakke eller olaskjorte.

Trendy jeans med mønster og detaljer.

1: H&M, Divided black, kr 199. 2: Cheap Monday, Tight bonjour, kr 399. 3: Vero Moda, Wonder batique print, kr 350. 4: Current Elliot, The ankle tie-dye, kr 2445. 5: By Malene Birger, Zanobi, kr 1399. © Foto: Produsentene

Boyfriendjeans

De løse, vide jeansene har fått navnet boyfriend, fordi det skal se ut som om du har lånt dem av kjæresten din! Det kan naturligvis være en mye mer økonomisk løsning å faktisk gjøre det, hvis du har flaks og har en kjæreste som ikke er for langt unna deg selv i størrelse. Prøv deg frem med buksene hans, med opprullede ben og et belte i livet kan du finne noen nye favoritter i skapet hans.

Er du ikke så heldig, så er det også mange råfine boyfriendjeans i butikkene.

Boyfriendjeansen gjør seg best til feminin styling, som høyehæler og søte topper. Brett eller rull opp i bena for en ekstra kul look!

Boyfriendjeans med behagelige snitt.

1: Mango, Boyfriend style jeans, kr 399. 2: MiH, Pheobe Remain, kr 1905. 3: Levis, Antique flair, kr 1620. 4: Gina Tricot, Anna boyfriend, kr 499. 5: Current Elliot, The roller diamanté-studded boyfriend-fit jeans, kr 3365. © Foto: Produsentene

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!