Natt til mandag norsk tid skulle nok en gang de flinkeste de i filmbransjen hylles og premieres i Kodak Theatre i Hollywood.

Og det er klart det er spennende å se hvem som vinner statuettene under utdelingen av verdens kanskje gjeveste filmpris, men det er ikke rent lite spenning knyttet til antrekkene, heller.

LES OGSÅ: Slik ble hun bloggmillionær

Når Oscar deles ut i Los Angeles spares det ikke på noe, dette er kvelden det er lov å dra på med de største kjolene, de dyreste diamantene og de mest forseggjorte frisyrene. Å finne balansen er ikke like lett for alle, det kan fort tippe over når man pynter seg så til fingerspissene.

Og som vanlig: på den røde løperen skapes uforglemmelige moteøyeblikk - noen imponerer, mens andre bommer.

Vi har bedt Charlotte Thorstvedt, moteansvarlig i Det Nye, plukke ut hvilke fem kjendiskvinner hun synes var aller finest på gårsdagens filmfest.

Hvem synes du var best kledd på årets Oscar-utdeling? Gi din dom i kommentarfeltet under saken.

=

FAVORITT: Alltid like kule Diane Kruger imponerte oss som vanlig. Her med kjekkaskjæreresten Joshua Jackson. © Stella Pictures.

Charlotte synes kveldens aller fineste var skuespilleren Diane Kruger.

36-åringen var kledd i kjole fra Giambattista Valli, høye hæler fra Christian Louboutin, og klokke fra Jaeger-LeCoultre. Skjønnheten hadde lagt en lyseblå lakk på neglene, mens sminken var holdt i naturlige toner.

- Kveldens chiceste! Det er dristig å gå for en kort kjole på denne festen, men Diane får den til å se pyntet og elegant ut likevel, sier Charlotte.

=

FAVORITT: Anne Hathaway var nydelig i en blekrosa kjole fra Prada. © Stella Pictures.

På en god andreplass kommer Anne Hathaway.

- Tidløs og elegant i en minimalistisk silkekjole i pudderrosa. Og jeg elsker det korte håret!

Hathaway var en av kveldens prisvinnere, og feiret i kjole fra Prada, sko fra Giuseppe Zanotti og smykker fra Tiffanys.

Abonnere på Det Nye? Se våre medlemstilbud her!

=

FAVORITT: Allison Williams gikk for helhvitt, en av vårens sterkeste trender. © Stella Pictures

Allison Williams var også en av kveldens flotteste.

- Skuespilleren fra serien vi elsker mest for tiden, "Girls", ser ut som en drøm i denne kritthvite kjolen i tykt brokadestoff.

Williams hadde slått til med kjole fra Valentino, og toppet antrekket med store diamantøredobber.

Hold deg oppdatert på siste nytt fra Det Nye, følg oss på facebook!

=

FAVORITT: Det var umulig å ikke legge merke til Amy Adams, som stile i en drøm av en kjole fra Oscar de la Renta. © Stella Pictures.

Amy Adams var en av dem som fikk mange lange blikk på den røde løperen.

- Hun har slått på stortrommen ved å velge en voluminøs og iøynefallende kjole i lysegrått. Den funker, slår Charlotte fast dagen derpå utdelingen.

Skuespilleren var fantastisk vakker i en drøm av en kjole fra Oscar de la Renta.

=

FAVORITT: Natalie Portman valgte en enkel, kul kjole i svart og hvitt. Her med ektemannen Benjamin Millepied. © Stella Pictures

Natalie Portman stilte denne gangen i en enkel kjole med rent snitt og få detaljer - og det gikk rett hjem hos vår moteansvarlig.

- Natalie fanger opp en av sesongens viktigste trender i sitt kjolevalg: monokromt, grafisk svart/hvitt, sier Charlotte.

Portman var kledd i kjole og sko fra Dior, passende nok nå som hun er ansikt utad for parfymen Miss Dior. De flotte smykkene hennes kom fra Anna Hu.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!