Jeansen kom på 1800-tallet som arbeidstøy for gruvearbeidere, men dongeribuksa har kommet seg ut av gruvene og opp på catwalken! Nå er den stadig å se på de hotteste fashionistaene, og hver sesong kommer det nye favoritter i butikkene.

Denne våren er ikke noe unntak, og i tillegg til de klassiske jeansene er denim å se på skjorter og ikke minst kule vester.

Jeansen er en klar hverdagsfavoritt, og de ivrigste har skapene fulle av utallige par. Men at olabuksene henger på rekke og rad trenger ikke bety at du har peiling! Vet du hvem som gjorde jeansen populær på 50-tallet? Klarer du å se hvilken kjendis som fortsatt klamrer seg til 90-tallsjeansene? Og husker du hvem som introduserte lag på lag med denim?

Ta vår test og se om du er en ekte jeansonista!

Sesongen byr på klassiske jeans og nye favoritter. Ta en titt på jeanstrendene og finn ditt nye favorittpar i Det Nyes store jeansguide.

Les også:

De fineste lookene direkte fra catwalken: Slik vil du se ut i vår

Følg Det Nye på Facebook

Her er tidenes mest uforglemmelige kjoler

Trenger du hårinspirasjon? Sjekk ut Det Nyes store hårguide

Meld deg på Det Nyes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!