Vi blir aldri lei den lille jakken som passer like bra til fest som til hverdag.

Den lekre pyntejakken var å se på mange av vårens visninger. Blant annet har Balmain, Chanel, Saint Laurent og Balenciaga inkludert den i sine kolleksjoner.

Jakken kom nedover catwalken i utallige varianter - alt fra enkle stoffer og fasonger, til dristige mønstre og skulpturelle snitt.

Et must denne våren

Enten du ønsker å gå for en feminin look, eller er typen som velger en røffere stil, er den hotte jakken et must å supplere vårgarderoben din med.

La gjerne jakken løfte antrekket ditt ved å kombinere den med kun ensfargede plagg, eller gå for et mer vågalt alternativ inspirert av Balmain med skinny jeans og et av vårens absolutte nøkkelplagg - magetoppen.

Dersom du ønsker å skille deg litt ekstra ut fra mengden, kan du velge en jakke med synlige detaljer som for eksempel en knallrød glidelås eller brede skuldre.

Vil du heller gå for en mer klassisk look à la Chanel, kan du velge en variant i tweed, eller en jakke i svart og hvitt.

Pyntejakken

PYNTEJAKKEN: 1. H&M, kr 2999. 2. Day Birger et Mikkelsen, kr 2500. 3. Bik Bok, kr 349. 4. Only, kr 460. 5. Vero Moda, kr 460. 6. Vila, kr 600. © FOTO: produsenten

Slik styler du den:

Bruk jakken til hverdags ved å kombinere den med et par smale jeans og en casual t-skjorte.

Velg gjerne et par store øreringer for å få et litt mer feminint preg over looken din.

Et par lave sko og en enkel veske vil være med på å tone ned hverdagsantrekket dersom du velger en iøyenfallende statementjakke i sterke farger eller med et kraftig mønster.

Pyntejakken

STYLINGTIPS: Fra catwalken til Balmain. Sko fra Gestuz, kr 1600. T-skjorte fra Monki, kr 350. Veske fra Mango, kr 599. Jeans fra Gina Tricot, kr 399. © FOTO: James Cochrane, produsenten

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!