SEX, SATURN og SMS: Alle disse lappene gjenspeiler nyttårsforsettene til fire profilerte personer. © Privat

Januar. Tiden for et nytt år, ønsker, og tilhørende løfter.

Vi snakker om nyttårsforsetter.

Fra og med 1. januar er det nesten ikke plass på treningssalene, heller ikke i kontorlandskapene, som er fulle fra klokken 07 (i hvert fall i to uker).  Kjøleskapet har også fått seg en liten slankekur, og gått ned kanskje åtte kilo julemat.  La oss ikke glemme skolesekkene. Stappfull av bøker, blanke ark og fargestifter.

- Tok oppfordringen

- Vi vil åpne boken. Sidene er blanke. Vi kommer til å sette ordene der selv. Boken heter Mulighet og første kapittel er første nyttårsdag, skriver den berømte britiske forfatteren Edith Pierce.

Vi er ikke alene om å sette skyhøye krav til oss selv.

Flere profilerte personer, har på Det Nyes oppfordring, skrevet ned hva de gjør seg av tanker og ønsker for 2015. Men har du klart å gjette hvilket nyttårsforsett som tilhører hvem?

Har du noen ønsker for 2015, skriv de ned på en lapp du også, ta bilde av det og hashtag med #detnyeliv

- Flott i min egen kropp

Line Elvsåshagen, fra P3-programmet Lunsjkake, har på kort tid blitt en av P3s mest profilerte radioverter, og gjennom hele 2014 har vi blitt godt kjent med den sprudlende 24-åringen som har gjort alt fra å synge på finalen av Melodi Grand Prix 2014, til å overrekke kronprinsesse Mette Marit kake.

Drømmene stopper imidlertid ikke der. I 2015 har hun lyst til å oppdage Saturn i stjernekikkerten, føle seg flott i sin egen kropp (hele tiden), og arrangere Star Trek-fest.

FOKUS PÅ SELVBILDE: Line Elvsåshagen © Truls Qvale

- Mer givende klimaforhandlinger

Humordronning Sigrid Bonde Tusvik driver podcasten «Tusvik og Tønne», og jobber som paneldeltaker i Einar Tørnquists nye show på TV 2.

I år vil hun gå mer, bruke mindre bil. Ta med kjæresten Martin på overraskelses tur og være masse sammen med datteren Jenny.

LES OGSÅ: Januarsalget du må få med deg

Tusvik vil også at klimaforhandlingene skal bli litt mer givende enn de har vært hittil.

Stella Pictures/privat

MER KJÆRESTETID: Sigrid Bonde Tusvik

- Vil nappe bryn

Fysiker og programleder i NRK, Selda Ekiz, er for tiden aktuell som programleder i storsatsningen ANNO på NRK: Men hviler ikke på laurbærene av den grunn. I 2015 vil hun nemlig gjerne kjøpe innleggssåler, nappe brynene og bade like mye som i fjor.

FINERE BRYN: Selda Ekiz © Stella Pictures

Sex tre ganger i uken

Suzanne Abel, journalist, blogger og premiereklar med TV 2-programmet «Bloggerne», har til tross for mye å gjøre noen friske nyttårsforsetter. Hun vil gjerne ha sex med typen tre ganger i uken, gå ned 12 kilo og reise på minst 3 spennende ferier.

MER SEX: Suzanne Abel

Rydde rommet

Chioma Anugweje (22) er skjønnhetsblogger, 730-journalist, Justin Bieber-ekspert, og snart aktuell i «Bloggerne» hun også. I 2015 vil hun nyte livet, være mer effektiv, bli en bedre blogger, og ryddet rommet mer.

RYDDIGERE: Chioma Anugweje © Privat

- Tro på meg selv

Sophie Elise Isachsen drømmer om at hun skal klare å tro mer på seg selv, og ikke dømme seg selv for hardt. Hun ønsker også at mobbing fortsetter å være et brennhett tema, som blir slått hardt ned på. I tillegg til det vil  hun gjerne få sett mer av verden.

-  Og da mener jeg den virkelige verden, og ikke et stort luksushotell nær en strand, for det gir meg ikke så stor utvikling akkurat, og så håper jeg at vi alle kommer oss gjennom nok et år, og kan se tilbake på det som det beste så langt.

Så er spørsmålet: Hva vil du?

MER SELVTILLITT: Sophie Elise Isachsen © Stella Pictures/Privat

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!