Valg av brudekjole er gjerne et av de vanskeligste avgjørelsene du skal ta under bryllupsforberedelsene – det finnes jo tusenvis av ulike varianter å velge mellom.

For å gjøre jobben enklere, kan det være greit å ta utgangspunkt i kroppsfasongen din og velge en kjole som komplimenterer deg.

Lytt til magefølelsen

- Mitt viktigste tips når du skal velge en kjole, er gå gå for en som fremhever dine sterke sider. Ikke velg en modell som får deg til å forsvinne, eller som føles som et kostyme, sier Kirsti Hove Steffensen, med-designer og produkt manager hos Cecilie Melli.

Hvis du føler deg fin i en kjole, mener hun det viktigste er å lytte til magefølelsen.

- Ikke hør på alle andre som er rundt deg, som mor eller venninner.

Velg kjole etter kroppsfasong

Steffensen råder deg derimot til å lytte til konsulenten i brudesalongen, som bør ha kunnskap til å kle deg i flatterende kjoler.

- Men det er viktig å presisere at det ikke finnes noen regler – det finnes tips og anbefalinger, sier Katrine Sørland, som tidligere har drevet brudesalong i mange år.

Hun forteller at veldig mange brudekjoler har helt unike snitt som gjør at de kler de aller fleste. De er laget for å passe flere størrelser og fasonger.

- Likevel er det noen ting du bør ta hensyn til når det gjelder kroppsfasong, sier Steffensen.

Under kommer Steffensen og Sørland med tips til hva slags kjoler du bør gå for til din kroppsfasong – og hva du kanskje bør droppe.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!