Fremheve kurver

Tipsene som fremhever kurvene dine

Klestriksene til en lekker og kvinnelig figur.

FREMHEVE KURVER: Det finnes mange tips til hvordan man fremheve kurvene sine, og vi har samlet de beste.
FREMHEVE KURVER: Det finnes mange tips til hvordan man fremheve kurvene sine, og vi har samlet de beste. Foto: FOTO: Getty Images
Publisert Oppdatert

Kurver er sexy og feminint, men noen ganger trenger vi litt hjelp til å vise det frem.

Ved å følge noen enkle tips fra ekspertene, blir det lett å vise frem kurvene dine.

Kroppsnære klær

Kroppsnære og utringede overdeler fremhever kroppens figur. Et innsvinget snitt gjør midjen smalere og fremhever bysten.

- Åpne gensere med rund utringning gjør deg mykere i trekkene. En utringning med V-hals gjør at du virker spissere og fremhever ansiktet, sier Cecilie Bibow, imagestylist og daglig leder i Oslo Bli Ny Studio.

- Hvis du ønsker å bli mer kurvet på overkroppen, bør du bruke kroppsnære klær som har fokus på det smaleste punktet og som følger kroppsfasongen. Et eksempel på dette er skulderputer for smale skuldre, sier Tonje Fjeldberg Elshaug, imagestylist og daglig leder i Glimt Bli Ny Studio i Trondheim.

- Du kan også bruke overdeler med detaljer og lommer ved bysten, for å skape illusjon av større byste, legger hun til.

Smale bukser og tettsittende skjørt

For å fremheve din figur bør du bruke smale eller tettsittende bukser.

- Bukser som er smale og matte fremhever kurvene dine. Det samme gjelder tettsittende skjørt. Disse demper volumet der du ønsker det og fremhever kurvene dine. Bruk gjerne lommer på rompa hvis du ønsker å fremheve den ytterligere, sier Bibow.

Med skjørt har du litt mer spillerom, og en måte å fremheve kroppens kurver på er å definere en tydelig midje.

- Bruk blyantskjørt eller A-formet skjørt. Disse fasongene skaper en illusjon om bredere hofter og smalere midje, sier Elshaug.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KARDASHIANS: Både Khloe og Kim er flinke og glad i å fremheve kurvene sine med tettsittende klær.
KARDASHIANS: Både Khloe og Kim er flinke og glad i å fremheve kurvene sine med tettsittende klær. Foto: FOTO: Getty Images

Ikke vær redd for farger

Med riktige farger kan du dempe, fremheve og forsterke kroppens fremtoning. Fargeskalaen er stor, og det er viktig å finne hvilke fargetoner som kler en best.

SMALE JEANS: - Smale bukser fremhever kurvene dine, noe Hilary Duff viser her.
SMALE JEANS: - Smale bukser fremhever kurvene dine, noe Hilary Duff viser her. Foto: FOTO: Getty Images

Ved å bruke farger riktig kan du enkelt skape en optisk illusjon av å være kurvet på de riktige stedene.

- Mørke farger skjuler og lyse farger fremhever. Ønsker man å balansere en topptung kroppsfasong; formfulle byster og smale hofter/rompe, bør du velge en mørk topp uten mønster og lyse benklær, eller et lyst skjørt med mønster. Eller omvendt hvis du har rompe men er smal på overkroppen, forteller Elshaug.

- Du kan sjonglere med farger i et antrekk, men hvis du best kler kalde farger eller varme farger, så bør de være mest dominerende, sier Bibow og fortsetter:

- Forsterk det du er mest fornøyd med sterke farger og bruk rolige farger på det du vil dempe. Bruk farger som kler deg og gjør deg glad.

Tilbehør

Et belte i livet fremhever figuren din ved å gjøre midjen smalere. En tydelig midje er også forstørrende for bysten.

- Et belte kan være flott figuren, men det kommer an på kroppsfasongen din. Dersom du har kort overkropp kan et hengende belte gi kroppen en bedre fasong. Dersom du har lang overkropp vil det passe bedre med et tettsittende belte, forteller Bibow.

Om du skal bruke store eller små smykker kommer an på hvilken type du er, og hvor barmfager du er.

- Er du en formfull dame, kan du gjerne bruke stort tilbehør og omvendt. Bruk gjerne smykker for å fremheve fordeler på overkroppen, men pass på at det ikke blir for mye, sier Elshaug.

Skjerf og vesker kan også bidra til en mer feminin figur.

- Store vesker til store damer og mindre vesker til små damer. Fremhev også kurver med runde og ovale vesker eller mønster. Skjerf er også et godt tips for å bygge overkropp og blikkfang, forklarer Elshaug.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TILBEHØR VIKTIG: Et belte i livet og en veske tilpasset kroppsfasongen din, er med på å fremheve formene dine. Her sett på Atlanta de Cadenet Taylor og Olivia Palermo.
TILBEHØR VIKTIG: Et belte i livet og en veske tilpasset kroppsfasongen din, er med på å fremheve formene dine. Her sett på Atlanta de Cadenet Taylor og Olivia Palermo. Foto: FOTO: Getty Images

Undertøy

Alt ser bedre ut med undertøy som passer under. Derfor kan det være en god investering å handle i butikker som måler deg.

Ved å velge undertøy som er tilpasset, vil du føle en merkbar forskjell kroppens holdning, hvordan klærne faller og hvordan du føler deg.

- Med riktig undertøy kan øke bystens volum og forsterke inntrykket av midje, sier Bibow.

- Mitt beste tips på undertøy er å investere i god kvalitet med hold-in effekt der man ønsker seg et løft, sier Elshaug.

Løft rompa med hæler

Når du vil føle deg sexy, er det ingenting som setter prikken over i-en som et par lekre hæler.

- Litt hel på skoene løfter og retter kroppen – og kler damer med alle former. Formfulle, store damer passer best i bredere hæler, men bør unngå tynne stropper. Pass på at støvlettene ikke stopper der man er bredest på leggen, sier Elshaug.

Vær deg selv

Å fremheve kurver handler om føle seg vakker og sexy. Derfor er det aller viktigste tipset å være deg selv.

- Vær den du er og bruk klær som du føler deg vel i. En kvinne som føler seg sexy får en utstråling som er sexy, sier Bibow.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning