Ukemeny med oppskrifter

Ikke kjedelig mat

Denne menyen lover variert kost.

Publisert Oppdatert

Endelig mandag! Her er ukens ukemeny, komplett med alle oppskriftene.

Mandag: Spagetti med pepper

Easy does it. En enklere middag er det vanskelig å få til, som atpåtil smaker så godt. Kok pasta, ha pepper i en varm stekepanne, ha i litt av kokevannet, kok litt og ha i litt smør - dryss over finrevet parmesan. Vips! Middagen er klar. Spandér gjerne på litt råkost så får du litt grønnsaker i deg også (fennikel, gulrøtter og redikker er mine favoritter).

Tirsdag: Italiensk-hurtigkylling

En rett for hverdagen: Legg spinat i bunnen av en ildfast form, legg på tomatsaus, legg på kylling og ha mozzarellaost på toppen. Inn i ovnen!

Server gjerne pasta til og kok i så fall pasta på denne måten.

Onsdag: Gazpacho

Denne er med værforbehold! Jeg spiser ikke denne forfriskende suppen med mindre sola skinner. Den andalusiske storheten er laget med tanke på solfylte dager. Og sånn bør det være.

For alle som ikke har laget den før, så gjøres dette effektivt med en stavmikser: Kjør sammen paprika, tomat, en brødskive og masse agurk til en jevn konsistens. Spe med vann til det blir suppe. Og så justerer du med en god dose olivenolje og eventuelt litt eddik.

Torsdag: Torsk og dill

En enkel, herlig liten rett blir middag denne torsdagen. Dillen setter fin smak på den hvite fisken.

Et tips når du lager fisk: Varm tallerknene så blir ikke fisken så fort kald. Legg bare tallerknene i varmt vann, det gjør som regel jeg. (Det finnes som regel et program på oppvaskmaskinen også, men det er det de færreste som vet om. Eller bruker).

Fredag: Empanadas fra Mexico

Som vanlig tar vi en tur over dammen på fredager. Denne er intet unntak. Flesk til med noen fyrrige empanadas fra Mexico - bruk gjerne mer krydder enn du finner i oppskriften. Det gir mer guffe og futt.

Lørdag: Sommertallerken

Man vet aldri når siste sjansen for en sommerlig tallerken kommer. Kanskje er det denne lørdagen. I "oppskriften" er det eggerøre, asparges og nypoteter.

Du må gjerne bygge den ut litt med en kul salat, litt aioli, eller noen bakte reddiker for den sakens skyld (de er supergode!).

Søndag: Grillet makrell med potetsalat

Grillet makrell hører sensommeren til. Jeg ser ikke bort fra at det blir et glass med riesling til denne herligheten.

Fisken serverer jeg med denne enkle potetsalaten. Og dersom jeg er i humør, blir det også den beste grønnsaken jeg vet om på grillen, nemlig aubergine!

Ha en herlig sensommeruke med gode smaker!

 

Les også:

Matquiz: Klarer du alle ti?

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Italiensk hurtigkylling

Kjapp, italiensk hverdagsmat blir godt med kylling og mozzarella.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

250 g Spinat

3 dl Tomatsaus

4 stk Kyllingbryst

1 stk Mozzarella

Olje/smør til steking

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning