Ukemeny med oppskrifter

En uke med snadder

Dette bør du unne deg.

Publisert Oppdatert

Mandag: Indisk kylling

Vi begynner med å krydre hverdagen med en indisk kyllingrett. Her får du hvitløk, chili, ingefær, karri, koriander og spisskum i skjønn forening. Jeg foreslår å koke ris og ha i noen grønnsaker, for eksempel blomkål og gulrøtter. Har du mer tid kan du prøve det på en litt mer avansert variant (jeg prøver ikke å legge skjul på den er bedre).

Tirsdag: Spagetti med kylling, paprika og hvitløk

Ukens no-brainer: Over stekt kylling og pasta har du rikelig med stekt paprika og hvitløk som du topper med frisk gressløk og parmesan. Like enkelt og godt som det høres ut.

Onsdag: Pølsegryte med urter

Dette er en litt annerledes pølsegryte. Her finner du masse grønnsaker og friske urter. Det er lite originalt å foreslå potetmos (med sellerirot), og litt mer avantgarde med en kul form med auberginer. Ditt valg.

Torsdag: Torsk med hasselnøtter

Med jevne mellomrom kommer det fagre ord om denne retten på Facebook-siden. Og derfor har jeg den ofte med i ukemenyene også. Ideen er å sette god smak på torsken, og siden det er skreisesong er det to torskeretter denne uken (skrei er altså torsk som kommer til Lofoten for å gyte hvert år).

Fredag: Quesadilla

Har du ikke laget de før blir du garantert overrasket hvor digg det er. Vanskelig er det i hvert fall ikke: Stek kjøttdeig med litt vårløk, chili og krydder. Smør tortillas med smøreost og (tørket) koriander. Legg på kjøttet og brett tortillaen i to før du steker den sprø i panna.

Om du vil kan du lage en liten salat til (forslag: salat, sukkererter, tomater).

Lørdag: Minestrone

Den store italienske grønnsaksuppen minestrone (som har sin norske slektning betasuppe) får her selskap av skrei. Bakt skrei. Det er med andre ord snakk om et mestermøte.

Søndag: Coq au vin

Vi avslutter denne uka på fransk søndagsmanér. Coq au vin ble opprinnelig laget med hane, men nå er det vanlig å bruke kylling. Og en flaske vin. Vil du ikke spandere vinen er det en nødløsning å bruke vann og en god slump med hvit- eller rødvinseddik.

Ha en smakfull uke!

Erik Hannemann

Indisk kylling

Så enkelt kan indisk mat være...

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2 stk Kyllinglår

2 stk Løk

4 fedd Hvitløk

Olje til pensling

2 cm Ingefær

1 ss Kuminfrø

1 ts Gurkemeie

1 ts Korianderpulver

1 ss Karri

1 stk Rød chili

4 dl Vann

Salt og pepper

Øystein Westlie

Spagetti med kylling, hvitløk og paprika

Denne middagen er helt perfekt for ungene i huset å lage.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 ss Olivenolje

400 g Kyllingfilet

Salt og pepper

400 g Spagetti

4 fedd Hvitløk

1 stk Paprika, rød

Gressløk

Parmesan

Erik Hannemann

Pølsegryte med urter

Pølser er så mye mer enn det vi legger i lompe og spruter ketsjup på.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

750 g Pølse

1 stk Gulrot

1 stk Purre

1 stilk Selleri

1 stk Løk

2 fedd Hvitløk

1 dl Hvitvin

2 ss Smør

3 ss Urter

Erik Hannemann

Torsk med hasselnøtter

Jeg lover: Torsken har aldri vært bedre...

Se hele oppskriften

Ingredienser:

400 g Torskefilet

50 g Hasselnøtter

50 g Rosiner

1 kvist Rosmarin

Salt og pepper

1 stk Egg

Erik Hannemann

Quesadilla med kylling

Du vil bli forbløffet over hvor godt dette er. Det må prøves! Quesadillas lages med tortillas som stekes i panna.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

200 g Kyllingkjøttdeig

1 stk Løk

2 ts Tacokrydder

100 g Smøreost

1 ts Korianderfrø

2 stk Vårløk

1 stk Rød chili

100 g Revet hvitost

4 stk Tortilla

Ingvar Eriksson

Minestrone med bakt skrei

Her er Tom Victor Gausdals deilige skrei, stappfull av godsaker.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 stk Skrei

stk Olivenolje

stk Salt og pepper

Tomatpuré

Olivenolje

Sjalottløk

Bacon

2 stk Hvitløk

Tomat

Gulrot

Hvitvin

Hønsebuljong

Fennikel

Stangselleri

Aspargesbønner

Pasta

Parmesan, nyrevet

Salt og pepper

Erik Hannemann

Coq au vin

Her er klassikeren i all sin prakt. Sjelden har en flaske vin smakt så mye.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Kylling

3 stk Løk

3 stk Gulrøtter

2 fedd Hvitløk

2 stilk Stangselleri

3 ss Cognac

1 fl Hvitvin

4 skiver Bacon

2 ss Mel

2 stilk Timian

2 stk Laurbærblad

150 g Champignon

10 stk Småløk

Salt og pepper

Olje

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning